JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundets kandidat til ny nestleder i LO

Rørlegger skal bli ny nestleder i LO

Fagforbundet ønsker Roger Heimli som ny nestleder i LO.
Roger Heimli

Roger Heimli

Per Flakstad

frode@lomedia.no

Fagforbundets kandidat til nestleder i LO er Roger Haga Heimli (48), skriver Fagforbundet i ei pressemelding.

Valget til LOs ledelse skjer på LO-kongressen torsdag 11. mai.

Fagforbundet er det desidert største forbundet i LO, og når forbundet foreslår en kandidat til nestledervervet, blir det etter all sannsynlighet slik.

Youngstorget er fagbevegelsens høyborg. Nesten ingen av naboene har tariffavtale

Bakgrunn

Roger Haga Heimli ble valgt inn i Fagforbundets ledelse på landsmøtet i 2013. Han hadde da vært fylkesleder i Fagforbundet Hordaland siden 2003, og medlem av forbundsstyret siden 2009. I Bergen kommune var han hovedtillitsvalgt, omstillings- og konserntillitsvalgt. Han startet sin tillitsvalgtkarriere som ungdomstillitsvalgt i 1995 i daværende Norsk Kommuneforbund.

– God kompetanse

– Vi mener at Roger Haga Heimli er den beste kandidaten vi kan foreslå til LO-ledelsen og som nestleder. Han har god kompetanse om offentlig sektor. Han er kunnskapsrik og lydhør og har meget god innsikt i tariffspørsmål, sier Fagforbundets leder Mette Nord i pressmeldingen.

Tariff

I årene i toppledelsen i Fagforbundet har Heimli særlig jobbet med tarifforhandlinger, omstilling og internasjonale spørsmål. Han har hatt ansvaret for arbeidet med internasjonale handelsavtaler, blant annet TISA-avtalen, og saker som skatteunndragelse, svart økonomi og arbeidslivskriminalitet.

• Følg oss på Facebook

Rørlegger

Av utdanning er Heimli rørlegger, men langvarig tillitsvalgtarbeid har bidratt til at aktiv fartstid i faget ikke er særlig lang. Ved siden av tillitsvalgtarbeid har Heimli vært aktiv i Arbeiderpartiet i Bergen.

– Roger Heimli er en utpreget lagspiller som vi mener vil styrke LOs ledelse, sier forbundsleder Mette Nord i pressemeldingen.

Dette er snittlønna i over 300 yrker

Disse 27 yrkene gikk ned i lønn i fjor

Annonse
Annonse