JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ingen skal miste jobben på Saugbrugs

Norske Skog Saugbrugs i Halden vurderer å sette bort alt vedlikehold. Men ingen skal miste jobben, understreker hovedtillitsvalgt.
Norske Skog Saugbrugs i Halden.

Norske Skog Saugbrugs i Halden.

Bjoertvedt/Wikimedia Commons

erlend@lomedia.no

Halden Arbeiderblad meldte onsdag at 100 ansatte kan miste jobben på papirfabrikken. Klubbleder Paul Kristiansen mener det er en sannhet med visse modifikasjoner.

– Det er viktig å få med at ingen skal miste jobben som følge av dette. Da hadde vi ikke blitt med på denne prosessen, sier Kristiansen til frifagbevegelse.no.

En prosess

Bedriften har nettopp hatt første møte med Bilfinger Industrier, som er mest aktuelle for overtakelse av vedlikeholdsavdelinga. Som per i dag teller rundt 140 mann.

– Vi er inne i en lengre prosess, hvor vi har som mål å bli ferdige i november. Men ingen vet hvor denne prosessen ender, det kan like godt ende med at avdelinga ikke settes ut, mener Kristiansen, klubbleder for 642 medlemmer i Fellesforbundet.

Penger spart ...

Papirindustrien har i mange år slitt i en stadig mer internasjonal konkurransehverdag. En utsettelse av vedlikeholdet skal i utgangspunktet kunne spare Saugbrugs for en god slump med penger.

– Vi får se hva dette ender med. Om Bilfinger tar over, så er de avhengig av å få med kompetansen fra oss og inn i selskapet. Så ingen skal miste jobben, understreker KristOansen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse