JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi skal vise oss

Richard Storevik er ny leder for ungdommen i Fellesforbundet. Nå ser han fram mot neste års landsmøte.
Richard Storevik blir etter alt å dømme ny leder i Fellesforbundet Ungdom.

Richard Storevik blir etter alt å dømme ny leder i Fellesforbundet Ungdom.

torkjell.tradal@lomedia.no

Nestleder i ungdomsutvalget i Fellesforbundet, Richard Storevik, legger albuene bredt over talerstolen. Han ser utover de rundt 80 ungdommene som er samlet i konferansesalen på Hurdalsjøen hotell i Akershus.

Klokken kvart på fem lørdag valgte den sentrale ungdomskonferansen i Fellesforbundet ham til ny leder for ungdomsutvalget i forbundet.

Etter tre år som leder gikk Bjørn Sigurd Svingen fra Raufoss av. 26 år gamle Storevik, fra avdeling 118 på Stord, var eneste lederkandidat.

Vet hva han vil

– Nervene er på plass. Jeg er klar, sier Richard Storevik til Frifagbevegelse.

Fredag fortalte Storevik om seg selv til de andre deltakerne på den nasjonale ungdomskonferansen. Han ga beskjed om at han visste hvor han ville.

– De siste tre årene har Fellesforbundets ungdom blitt mer seriøse. Det er ikke lenger bare en gutteklubb, men et skikkelig fora, mener Storevik.

Det ønsker han bygge videre på.

– Jeg har en klar formening om hva som bør gjøres, og jeg mener vi har en oppgave i å bygge videre på det som er gjort den siste tiden, forklarer Storevik.

Blir hørt oftere

Bjørn Sigurd Svingen, som går av etter ungdomskonferansen, er fornøyd med ungdomsarbeidet de siste årene.

– Jeg har lært at hvis man skal få til noe, så må det skje innenfor forbundets regler. Eller ved å forandre dem. Man må sloss litt for det man vil, og det er sunt, mener Svingen.

Han mener blant annet at det faktum at flere og flere unge medlemmer tar på seg tunge verv, viser at ungdommen nå er på innsiden, og ikke står på utsiden.

– Akilleshælen vår har vært hyppigutskifting og at vi har operert i en egen sfære. Planen var å i større grad bli en del av forbundet. Det høres kanskje slitt ut, men i tillegg til å ha krevd vår rett har vi gjort vår plikt. Derfor blir vi sett på som mer seriøse, konstaterer Svingen.

Tidligere denne uken var Svingen blant dem som satt i delegasjonen til Fellesforbundet i forhandlingene for frontfagene.

– Jeg håper forbundet ser at krafta i ungdommen ikke kan lagres, men må brukes nå. De som er ungdom i dag har en tendens til å slutte å være ungdom i framtida, smiler Svingen.

Viktig landsmøte

For den nye ungdomslederen i Fellesforbundet, Richard Storevik, er det viktig at de unge kaprer viktige verv. De unge skal ikke etterfølge de etablerte, men inkluderes, mener også han.

– I fagbevegelsen møter man ofte rutinerte og eldre folk. Men de har kke alltid rett. Jo flere unge i vervene, jo mer innflytelse og kunnskap får vi, forklarer Storevik.

Kunnskapen trenger de unge fram mot neste landsmøte i Fellesforbundet, som ifølge Storevik blir uhyre viktig. Det kommende året skal strategien legges.

– Sist landsmøte fikk vi vedtatt å frikjøpe en ungdomskontakt i Nord-Norge for å drive rekruttering og ungdomsarbeid. Denne ordninga skal evalueres til neste år. Vi ønsker å bevare dagens ungdomskontakt, med mål om å en dag ha ungdomskontakter i hver landsdel.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse