JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Schenker:

415 Schenker-ansatte kan være i streik fra lørdag

Kravet er høyere lønn og fagbrevtillegg.
ORGANISERT: Ole Jansen og nær 200 andre på megaterminalen på Alnabru i Oslo kan være i streik fra lørdag morgen.

ORGANISERT: Ole Jansen og nær 200 andre på megaterminalen på Alnabru i Oslo kan være i streik fra lørdag morgen.

Håvard Sæbø

eline@lomedia.no

Tariffoppgjøret for de ansatte i logistikkselskapet Schenker går til tvungen mekling, etter at Fellesforbundet valgte å bryte den frivillige meklinga mandag.

Motparten i disse forhandlingene er NHO Logistikk og Transport, og fristen for å komme til enighet er satt til midnatt på fredag. Skjer ikke det, blir det streik fra lørdag morgen.

Samleside: Alt om lønnsoppgjørene

Lønna må opp

Kravet fra arbeidstakerne er et generelt tillegg som sikrer og forbedrer kjøpekraften. Særlig begynnerlønna må løftes, er kravet. I tillegg vil de ansatte ha et ekstra tillegg for fagbrev.

NHO Logistikk og Transport valgte å starte forhandlingene uten å stille spesifikke krav.

– Vi må få et realt lønnsløft. Særlig begynnerlønna i Schenker ligger langt under andre i bransjen, og vi må nærme oss det generelle nivået i spedisjon, sier faglig sekretær Bjørn Anders Jonassen i Fellesforbundet.

Jonassen sier det virker som arbeidsgiversiden er enig i det prinsipielle, men at det har vært vanskelig å komme fram til når det faktisk skal skje en heving av Schenker-lønna.

– Dette må konkretiseres, og her trenger vi hjelp av mekler, sier han.

Lønnsoppgjøret: Krever arbeidstøy tilpasset jenter

Hele landet

En streik vil komme til å omfatte 415 ansatte i 16 underavdelinger av Schenker, lokalisert over hele landet – fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Den klart største Schenker-terminalen er i på Alnabru i Oslo, her alene vil nær 200 ansatte streike dersom det ikke blir noen løsning.

– Vi går til tvungen mekling med reell streikefare, men vi håper selvsagt at vi unngår å ende der, sier Fellesforbundets Jonassen.

Debatt: «Fellesforbundet opptrer usolidarisk», skriver forbundslederen i FLT

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse