JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Innsamling til Moria-flyktningene:

Andreas samlet inn 2,9 millioner kroner til Moria-flyktningene

Dagen etter brannen i Moria-leiren startet Andreas Lindrupsen en innsamling på Facebook. Målet var 10.000 kroner. Så tok det helt av.
REKORDINNSAMLER: På fem dager satte Andreas Lindrupsen sin innsamlingsaksjon Facebook-rekord for organisasjonen Dråpen i Havet. – Det er ganske sykt, sier han.

REKORDINNSAMLER: På fem dager satte Andreas Lindrupsen sin innsamlingsaksjon Facebook-rekord for organisasjonen Dråpen i Havet. – Det er ganske sykt, sier han.

Roy Ervin Solstad

roy@lomedia.no

– Jeg synes det var et hårete mål. Nesten tre millioner kroner er ganske sykt, smiler Andreas Lindrupsen.

Det var organisasjonen «Dråpen i havet» Lindrupsen ønsket å hjelpe. Organisasjonen ble stiftet i 2015 og hjelper flyktninger både i Aten, Samos, Nord-Hellas og på Lesvos der Moria-leiren ligger.

Fant ingen innsamling

Natt til 9. september brant store deler av leiren ned, og de 13.000 flyktningene hadde plutselig ingenting. Den fortvilede situasjonen gjorde at Lindrupsen ønsket å hjelpe, men han fant ingen innsamlingsaksjoner til støtte for Dråpen i havet på Facebook.

– Derfor opprettet jeg en innsamling selv, forteller Lindrupsen, som til daglig jobber som kontormedarbeider på Fellesforbundets hovedkontor i Oslo.

Den elleville innsamlingen tok imidlertid ikke av før Facebook-siden «Lilletinget» delte innsamlingsaksjonen med sine over 10.000 følgere.

– Situasjonen i Moria var helt forferdelig, og den var i alle medier. Jeg traff nok veldig godt med tidspunktet for innsamlingsaksjonen, innrømmer han.

LO-topper mener Norge må hjelpe langt flere flyktninger: – Nå må vi vise raushet

Deler på æren

Da en million kroner var passert, tok generalsekretæren i Dråpen i Havet kontakt.

– Da fikk jeg vite at dette var den største innsamlingen på Facebook for organisasjonen noensinne, sier Lindrupsen fornøyd.

Etter fem dager ble innsamlingen avsluttet på morgenen mandag 14. september. Da var det kommet inn 2.901.215 kroner fra 10.376 givere. Han nekter imidlertid å ta noen stor ære for at det ble samlet inn så mye penger.

– Alt jeg gjorde var å starte innsamlingsaksjonen. Det er de tusenvis som har delt og gitt bidrag som har gjort jobben, understreker han.

Lindrupsen vil heller ikke reise til Moria for å se hva pengene blir brukt til.

– Jeg synes ikke pengene som kom inn skal brukes til at jeg skal reise nedover. De bør heller brukes til å hjelpe flyktningene der nede, avslutter Andreas Lindrupsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse