JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye tjenester på fellesforbundet.no:

Hva kan Fellesforbundet gjøre for meg? Nye nett-tjenester gir deg svar

Pandemien fikk fart på den digitale satsingen til Fellesforbundet. På kort tid har forbundet bygd opp en tjeneste som hjelper medlemmene til å få maksimalt ut av kontingenten.

Skjermdump

has@lomedia.no

Hva kan Fellesforbundet gjøre for meg? Hvis du lurer på det, er det bare å sjekke ut fordelskalkulatoren nye medlemmer får tilsendt. Her kan du blant annet se hva du kan hente av fordeler og besparelser. Her er det mye mer enn forsikringene å tenke på. Har du vært på kurs? Fått hjelp av advokat eller fagforeningen? Da er det penger spart!

• Mye lest: Då Monica vart sjuk, ville ikkje sjefen gi ho meir jobb: – Eg vart irritert, eg har rekningar å betale og to ungar å forsørge

Verktøykasse

Ny som tillitsvalgt? Et digitalt kurs hjelper deg til å skjønne hvilken rolle du har, og hva du skal gjøre. Alle nye tillitsvalgte får en link til det digitale verktøyskrinet, eller Veiviseren som den kalles. Har du ikke fått link, er det bare å ta kontakt med fagforeningen din for å få tilgang til tjenesten.

Digitale tider

Tanken om et digitalt tilbud begynte med resultatene fra en undersøkelse blant tillitsvalgte i 2014. Halvparten svarte at de hadde ingen opplæring eller kursing. Så hvis ikke medlemmene kommer seg på kurs, må kurset komme til medlemmene, tenkte Kjetil Larsen og forbundet, og fikk laget forbundets første digitale kurs: en veiviser for tillitsvalgte.

NYE TILBUD PÅ NETT: Kjetil Larsen i Fellesforbundet har stått i bresjen for å gi medlemmene et bedre digitalt tilbud.

NYE TILBUD PÅ NETT: Kjetil Larsen i Fellesforbundet har stått i bresjen for å gi medlemmene et bedre digitalt tilbud.

Håvard Sæbø

Hjelp i hverdagen

– Bak linken alle nye tillitsvalgte får, ligger det et kurs på fem moduler som gir en grunnleggende opplæring i hva det vil si å være tillitsvalgt. En ny versjon av Veiviseren ble lansert i mai i år. Den største endringen er en større og bedre «verktøykasse». Her kan nye tillitsvalgte finne lenker til nyttige nettsteder, maler for avtaler og protokoller, tips & triks for tillitsvalgte og to digitale kurs i tillegg til kurset som ligger i Veiviseren fra før, sier Larsen.

Halvparten av dem som får linken, gjennomfører kurset. For inneværende år vil det si rundt 800 nyskolerte tillitsvalgte.

Det er svar underveis

Hva gjør jeg hvis bedriften får nye eiere? Hvordan er reglene for permittering? Mye kan googles, men mange av disse spørsmålene tillitsvalgte og medlemmer brenner etter å få svar på, er det ikke alltid like enkelt å finne på nett.

Derfor planlegger forbundet å rulle ut en tjeneste som har arbeidstittelen «Eksempler fra virkeligheten». Korte videosnutter hvor aktuelle problemer blir besvart.

Noe for alle

De nye digitale verktøyene for nye tillitsvalgte og medlemmer, tar høyde for at det er mange ulike fag og interesser i Fellesforbundet. De 72 overenskomstene er brutt ned til 12 bransjer pluss lærlinger, slik at flest mulig skal kunne finne noe som handler om dem.

– Når man melder seg inn i Fellesforbundet har det ofte gått litt tid før man har fått tilsendt en velkomstpakke i posten. Nå har vi laget en ny digital velkomst som sendes ut til nye medlemmer med en gang man er registrert. Her vil forbundsleder Jørn Eggum ønske alle hjertelig velkommen. I tillegg er det laget en video som forteller litt om den bransjen du tilhører, hvilke viktige saker vi har vunnet, og hva vi jobber med nå, sier Larsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse