JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye folk blir midlertidige

Fellesforbundet får allerede meldinger fra tillitsvalgte om at bedrifter allerede planlegger for midlertidige ansettelser.
Forbundssekretær Steinar Krogstad forventer at Fellesforbundet har rett når de mener at bemanningsbransjens ansettelser uten lønn er å betrakte som midlertidig ansettelse og dermed må begrenses.

Forbundssekretær Steinar Krogstad forventer at Fellesforbundet har rett når de mener at bemanningsbransjens ansettelser uten lønn er å betrakte som midlertidig ansettelse og dermed må begrenses.

Håvard Sæbø

hanne@lomedia.no

Forbundssekretær Steinar Krogstad er ikke sjokkert over regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven. De gjør jo bare det de har lovet, som han sier. Men han er veldig bekymret for ungdommen som skal inn i arbeidslivet, og han er bekymret over meldingene fra tillitsvalgte ute på arbeidsplassene: De tillitsvalgte meldte allerede nå om at bedrifter nå legger opp til at de som allerede er fast ansatte får fortsette med det, men at alle nye blir tilsatt midlertidig.

Politiske gap

Krogstad synes også at er underlig at samme etat som vil ha økt midlertidighet også utreder hvordan de kan komme arbeidslivskriminaliteten til livs, når det ifølge Krogstad er en klar sammenheng mellom midlertidighet og kriminalitet.

– Det henger heller ikke i hop når de snakker om å løfte opp yrkesfagene, minske frafallet og skaffe bedre lærere, når ungdommene ikke skal få faste jobber i bedriftene. Nå har vi den laveste ungdomsledigheten i Europa og vi har en god ordning som støtter opp under den høye produktiviteten som bygger på kompetanse, fast jobb og engasjement, sier Krogstad, som mener regjeringens politikk også spriker når bedriftene skal spare utgifter ved å lesse dem over på det offentlige.

Ansettelse uten lønn

Steinar Krogstad er imidlertid spent på hva det nye vilkåret på maksimum 15 prosent midlertidige i bedriften vil ha å si for bemanningsbransjen.

Fellesforbundet avventer en klargjøring fra arbeidsministeren på om bemanningsbransjens standard ansettelseskontrakten som heter «fast ansatt uten garantilønn» er lovlig.

– Gitt at denne standard-kontrakten er det samme som midlertidig, så er det positivt at det begrenses til toppen 15 prosent, sier Krogstad.

Les mer:

Eriksson: – Flere i jobb på denne måten (05.12.14)

YS lammer flytrafikken tirsdag (05.12.14)

Fagforbundet åpner for generalstreik mot regjeringen (05.12.14)

Bakgrunn: Slik vil de blåblå endre arbeidslivet (05.12.14)

– Lite konstruktivt med arbeidsplikt (05.12.14)

LO vil samle YS og Unio mot regjeringen (05.12.14)

Ap: – Skaper usikkerhet for de ansatte (05.12.14)

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse