JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oljestoppen sprer seg

Kabelbedriften Nexans i Halden må permittere 130 ansatte neste halvår.
TEASER

TEASER

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

En kraftig dupp i produksjonen gjør at kabelbedriften må permittere så mange som 130 av rundt 450 i produksjonen i Halden. Duppen er blant annet forårsaket av at de store oljeselskapene kutter kraftig i sine kostnader.

– Vi leverer en del kabler til noen av de selskapene, og da får også vi merke innsparingene med ordre som blir satt på vent. Men vi har også mistet noen jobber ellers også, og i sum blir dette mye for oss, sier klubbleder Hans Petter Anker Bærem til frifagbevegelse.

Leter etter løsninger

I verste fall må 130 permitteres første halvår av 2015. Etter det har bedriften igjen masse av arbeid igjen – heldigvis, som klubbleder Bærem sier.

– Dette blir dramatisk for enkelte, så klart. Det er mange som er misfornøyde med situasjonen, og det er mye som fortsatt er uavklart. Hvor mange, hvem som må ut i permittering, alt det er fortsatt usikkert.

Nå jobber de ansatte sammen for å lansere ulike alternativer for ledelsen.

– Vi har blant annet ansatt mange på kort tid her, så dette er en god mulighet til å bygge opp kunnskapen blant de ansatte, utføre vedlikehold – slike ting håper vi å få bedriften med på, sier Bærem.

Og nevner også muligheten for noen å jobbe på fabrikken i Rognan, hvor de har mer enn nok arbeid.

Lys i enden av tunellen

– Heldigvis vet vi at vi har mye å gjøre her igjen om et halvt år. Derfor slipper vi også oppsigelser. Bedriften trenger kunnskapen når produksjonen tar seg opp igjen, og da får vi permitteringer istedenfor oppsigelser.

Sjøkabelekspertene i Halden investerer også store penger i fabrikken. Disse permitteringene er med andre ord bare en lengre fartsdump i en ellers strak motorvei for kabelbedriften.

– Vi har et veldig godt samhold blant våre medlemmer ute på gølvet. Nå skal vi bruke tida godt sammen og finne gode løsninger i en kjedelig situasjon.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse