JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

På stand for lærlingene

Det er lærlingene som er målet for avdeling 1 Oslo – Akerhus i Fellesforbundet på Vei- og anleggsmessa på Hellerudsletta.
TREFFE LÆRLINGER: Kenneth Sandberg fra avdeling 1 Oslo-Akershus og Kine Asper fra forbundsledelsen er på Vei- og anleggsmessa på Hellerudsletta og snakker med unge lærlinger.

TREFFE LÆRLINGER: Kenneth Sandberg fra avdeling 1 Oslo-Akershus og Kine Asper fra forbundsledelsen er på Vei- og anleggsmessa på Hellerudsletta og snakker med unge lærlinger.

Håvard Sæbø

hanne@lomedia.no

Det er første gang avdeling 1 har stand på denne messa som arrangeres hvert tredje år på Exporama på Hellerudslette nord for Oslo. Det er stort sett Norsk Arbeidsmandsforbunds område.

Men det kommer også lærlinger som vil mekke og skru på store anleggsmaskiner innom messa. Og de er Fellesforbundets område.

Viktig

Kenneth Sandberg er ungdomsrepresentant i avdeling 1. Han er tømrer i Seby AS, men frikjøpt til faglig arbeid som hovedtillitsvalgt i bedriften. Og nå bruker han tida på standen på Hellerudsletta, som han tidligere har gjort på noen utdanningsmesser.

Han forklarer hvor viktig det er med et velorganisert arbeidsliv med de gigantiske utfordringene med konkurranse som nå fins på blant annet veibyggingen i Norge, og der useriøse aktører er inne. På messa sender han en del unge over på standen til NAF, med noen av de viktigste punktene med på veien:

• Seriøst arbeidsliv

• Faste jobber

• Nok læreplasser

– Alle partiene vil fremme yrkesfagene, men det nytter ikke å prate i avisene om det. De burde heller satse på de seriøse bedriftene, sier Kenneth.

Lærlingelønna

Og han blir fulgt opp av forbundssekretær Kine Asper som også er på standen. Til de unge som kommer innom påpeker hun at det er tariffavtalene som regulerer lærlingelønna, at det er viktig å bli organisert tidlig, og at fagarbeiderne er viktige for det norske arbeidslivet.

– Det kommer unge innom her som ikke har hørt om fagbevegelsen på skolen en gang. Det må det bli gjort noe med, sier hun.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse