JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Per Vidar Kjølmoen er ny mann fra Fellesforbundet på Løvebakken

Han har vært innom de fleste politiske nivåer på veien fra hjembygda Isfjorden i Møre og Romsdal til nasjonalforsamlingen.
Trebarnsfar Per Vidar Kjølmoen (Ap) er nyvalgt stortingsrepresentant for Ap i Møre og Romsdal

Trebarnsfar Per Vidar Kjølmoen (Ap) er nyvalgt stortingsrepresentant for Ap i Møre og Romsdal

hanne@lomedia.no

Per Vidar Kjølmoen har jobba mye med organisasjon i Rauma og i fylket, og vært folkevalgte både i kommune- og fylkestingsnivå.

Han har vært tillitsvalgt, men er kun menig medlem i dag.

– Jeg ble medlem i Fellesforbundet i fjor etter å ha vært medlem i et annet LO-forbund tidligere. Grunnen til skiftet er at jeg er svært opptatt av arbeidsplasser og verdiskaping, og følte at Fellesforbundet hadde de holdningene som passet meg best, svarer han i en e-post til Magasinet, i en travel dag på fylkestinget i hjemfylket.

Hans yrkesmessige bakgrunn rommer mye forskjellig. Han har vært avløser, arbeidet på jernstøperi, drevet med journalistikk og jobbet i offentlig sektor. De siste seks åra har han vært folkevalgt.

På spørsmålet om hva han brenner for svarer han:

– Arbeidsplasser og verdiskaping, særlig eksportretta industri!

Hans viktigste motivasjon for å drive på med politikk er at han vil bidra til å trygge og skape flere arbeidsplasser i industrien. Fordi de arbeidsplassene og den verdiskapinga kommer Norge til å trenge i åra som kommer. Dermed er naturligvis målet hans for denne stortingsperioden, der han er blitt medlem av næringskomiteen, å bidra til at Norge eksporterer mer om fire år enn vi gjør i dag.

– Hva er det som driver deg videre?

– I det store er det kampen for å skape godt et samfunn for alle, ikke bare dem som har mye penger, som driver meg videre i det politiske arbeidet, svarer han.

Men trebarnsfaren har ikke livet bare fylt av politisk arbeid. Friluftsliv er han glad i, og ikke minst er han et stolt medlem i Alfa Romeo-klubben, og har en deilig 159 med bensin V6-er i garasjen.

– Har du noe annet du kan dele med medlemsbladet?

– Stå på, alle medlemmer i Fellesforbundet. Uten dere, hadde det jammen ikke blitt verken gode skoler eller noen verdig eldreomsorg!

Flere aktuelle navn:

Hilde Loftesnes Nylén overtar personalskuta i Fellesforbundet

Richard Storevik er ny leder i Fellesforbundets største fagforening

Eirik Svensson er ny leder for transportarbeiderne i vest

Navn: Per Vidar Kjølmoen

Aktuell med: Nyvalgt stortingsrepresentant fra Ap i Møre og Romsdal

Alder: 48

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Navn: Per Vidar Kjølmoen

Aktuell med: Nyvalgt stortingsrepresentant fra Ap i Møre og Romsdal

Alder: 48