JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Samler kreftene i Tønsberg

LO-lederen åpnet både valgkampen og bløtekaka da LO-senter nummer 44 ble feiret i Tønsberg tirsdag.
LOs distriktssekretær i Vestfold, Kim-Louis Belaska og LO-leder Gerd Kristiansen forsyner seg av kaka som markerte fagbevegelsens samling i LO-senteret i Tønsberg.

LOs distriktssekretær i Vestfold, Kim-Louis Belaska og LO-leder Gerd Kristiansen forsyner seg av kaka som markerte fagbevegelsens samling i LO-senteret i Tønsberg.

Håvard Sæbø

hanne@lomedia.no

Gerd Kristiansen fikk en liten omvisning i det tidligere vulkaniseringsverkstedet der flere organisasjoner nå er samlet under ett tak: LO-senteret huser nå FO og Fagforbundet i Tønsberg, LOs distriktskontor i Vestfold, LO i Tønsberg, Fellesforbundets distriktskontor, Fellesforbundets avdeling 7, Norsk Folkehjelps distriktskontor og Handikapforbundet.

– Sammen er vi sterkere, sa LO-lederen, og berømmet avdeling 7 for å ha tatt ansvar for å tenke kollektivt og handle kollektivt gjennom å etablere senteret. – Mange har prøvd å stå alene, la hun til.

LO-familien har til sammen 65.000 tillitsvalgte. Det er 19 distriktskontorer i LO og 110 lokalorganisasjoner. LO-senteret i Tønsberg er nummer 44 i rekken av sentre rundt i landet.

LO-senterne er viktige for fellesskapet innad og de er viktige for synligheten utad.

– Vi har over 900.000 medlemmer og vel 50 prosent organisasjonsgrad. Dermed har vi et hav av medlemmer å finne, sa LO-lederen.

– Krafta vår ligger i medlemsmassen på hver enkelt arbeidsplass og i tariffavtalene, sa Gerd Kristiansen og la an mot en lang valgkamp.

– Vi skal vinne valgene i 2015 og 2017. Vi skal ha inn noen vi kan samarbeide med, det kan vi ikke med en regjering som undertegner IA-avtalen i april og så hiver 150.000 ut av ordningen i statsbudsjettet, uten partenes godkjenning, sa Gerd Kristiansen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse