JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Til angrep på regjeringen

Jonas Gahr Støre varslet et tettere samarbeid med grasrota i fagbevegelsen.

Støre hamret løs på forslagene til ny arbeidsmiljølov, avviste minstelønn og sablet ned regjeringens skattekutt da han åpnet Fellesforbundets representantskapsmøte i Oslo tirsdag.

Men først og fremst inviterte han til et utvidet samarbeid med arbeidstakerorganisasjonene:

– Det fagligpolitiske samarbeidet er en stor og viktig ressurs. Det er et samarbeid som jeg mener vi bør fordype og videreutvikle. Det gir et unikt utgangspunkt for å forstå samfunnet, og egentlig gjelder det for alle partier, sa Støre.

På sin første arbeidsdag som nyvalgt partileder møtte Støre «pampene» i LO-sekretariatet for en uke siden, men talen til Fellesforbundet var Støres første med den organiserte delen av grasrota.

Klar avstand

Ap-lederen lot ikke sjansen gå fra seg til å markere en klar avstand til de foreslåtte endringene i ny arbeidsmiljølov.

– Vi skal legge merke til de borgerliges retorikk. De fremstiller endringene som «fleksibilitet» og «frihet» for skilte småbarnsforeldre. Det er nesten til å le av, sa Støre, som gjorde det klart at stortingsflertallet må overbevises dersom de foreslåtte endringene skal forhindres.

Støre gjorde det klart at Ap tar avstand fra regjeringens skattekutt og angrep nok en gang høyresidens retorikk.

Skattekutt mot sykehus

– Den sterkeste prioriteringen fra regjeringen er de store skattekuttene. De bruker ti ganger så mye penger på skattekutt som satsingen på sykehus, lærere og politi, men snakker ti ganger så mye om de såkalte satsingene, sa han.

Ifølge Støre er skattekuttene usosiale og «fordelingen går i veldig gal retning».

– Så møtes vi med en retorikk om at de virkelig store forskjellene i samfunnet handler om hvem som er innenfor eller utenfor arbeidslivet, hvem som kan lese eller ikke osv. Det er korrekt, men samtidig en alvorlig avsporing, sa Støre. (ANB-NTB)

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse