JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha kraftig markering

Roy Pedersen krever at LO forbereder seg på landsomfattende aksjon.
Lederen av LO i Oslo, Roy Pedersen, krever at LO-sekretariatet gir et kraftig signal til apparatet ute om å forberede seg på aksjon mot endringene i arbeidsmiljøloven.

Lederen av LO i Oslo, Roy Pedersen, krever at LO-sekretariatet gir et kraftig signal til apparatet ute om å forberede seg på aksjon mot endringene i arbeidsmiljøloven.

Ole Palmstrøm

hanne@lomedia.no

Lederen av LO i Oslo påpeker at LO, Unio og Ys har stått samlet mot endringene i arbeidsmljøloven og han håper at de også kan stå samlet for å vise sin motstand mot det han karakteriserer som en nedbygging av den norske arbeidslivmodellen. Han sier at han reagerer på måten endringene blir gjort på, ved at de blir delt opp. Det har ikke NHO hatt noen innsigelser til.

– Regjeringen er i ferd med å styrke arbeidsgivernes posisjon på bekostning av arbeidstakernes. Det fører til en forverring av styrkeforholdet i arbeidslivet, sier Pedersen.

Han mener at dette er så alvorlig at sekretariatet i LO allerede mandag må begynne å forberede sitt tillitsmannsapparat over det ganske land på en stor aksjon, som fanemarkering eller politisk streik.

– Er det ditt råd til sekretariatet?

– Det er mitt krav, sier Pedersen.

Han sier at tidspunktet er avhengig av saksbehandlingen for resten av loven, det som har med arbeidstida å gjøre.

LO i Oslo er dermed på linje med Fagforbundets leder Mette Nord og LO i Trondheim, der lederen, John Peder Denstad, har tatt til orde for generalstreik.

Pedersen gjør det også klart at ved neste korsvei, altså når et nytt alternativ får regjeringsmakta, så vil de kreve reversering av de endringene som nå gjøres.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse