JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2021:

7.000 oljearbeidere skal få ny lønn. Arbeidsgiverne krever moderasjon

Tirsdag startet forhandlingene mellom Norsk olje og gass og arbeidstakerorganisasjonene Industri Energi, SAFE og Lederne. Det berører lønna til de som jobber i operatør-, boring- og forpleiningsselskap.
Det forhandles om lønna til 7.000 ansatte som jobber på norsk sokkel. Det er satt av to dager til forhandlingene.

Det forhandles om lønna til 7.000 ansatte som jobber på norsk sokkel. Det er satt av to dager til forhandlingene.

Arkivfoto: Erlend Angelo

tonje@lomedia.no

Tirsdag og onsdag denne uken er det forhandlinger om lønna til de som jobber offshore i operatør-, boring- og forpleiningsselskapene.

– Næringen, i likhet med samfunnet for øvrig, står midt i en krevende situasjon grunnet koronapandemien. Det er viktig at partene tar ansvar og viser moderasjon midt i den største økonomiske krisen Norge har hatt i moderne tid, sier forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne, som er direktør Arbeidsliv i Norsk olje og gass, i en pressemelding.

I det sentrale oppgjøret mellom NHO og LO/YS ble partene enige om et generelt tillegg på 2,25 kroner, og et ekstra tillegg for de lavest lønte på 1 krone per time. Det gir en økonomisk ramme på 2,7 prosent.

Denne rammen skal dette og andre oppgjør forholde seg til, mener Norsk olje og gass.

Siste: Dette er den nye lønna til oljearbeiderne

Kommunikasjonsleder Kolbjørn Andreassen i Norsk olje og gass skriver i en epost til Magasinet Industri Energi at de ikke vil kommentere underveis i forhandlingene, utover meldingen.

De aktuelle oljearbeiderne jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter: Equinor ASA, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Neptune Energy Norge, Lundin Energy Norway, Repsol Norge, Wintershall Dea Norge, Vår Energi, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge AS, ESS Support Services AS, Sodexo Remote Sites Norway AS, Coor Service Management, 4Service Offshore Hotels AS.

I år er det mellomoppgjør. Det er derfor kun lønnsjusteringer som er oppe til forhandling. Det er ikke streikerett under disse forhandlingene.

Mye lest: Oljearbeider mistet beinet i ulykke og ble sagt opp. Nå får han 3,2 millioner i erstatning

Forhandlingene om sokkelavtalene omfatter drøyt 4.300 Industri Energi-medlemmer.

– Vi forventer et godt og rettferdig oppgjør for våre medlemmer, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi i en kommentar på forbundets nettside. Hun er forbundets forhandlingsleder på sokkelavtalene.

Industri Energiu ønsker ikke å kommentere noe utover dette før forhandlingene er landet.

På grunn av koronasituasjonen er et mindre engere utvalg på plass hos Norsk olje og gass i Stavanger, mens resten av forbundets forhandlingsutvalg holdes orientert over video.

Fikk du med deg denne? Oskar (85) jobber fortsatt på verkstedet: – Jeg har ikke tenkt på noen sluttdato

Forhandlingsleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi forventer et godt oppgjør.

Forhandlingsleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi forventer et godt oppgjør.

Atle Espen Helgesen

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse