JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022:

Ansatte i fiskefôr- og fiskemelproduksjon forhandler om ny lønn

Målet for lønnsoppgjøret er at de ansatte i fiskefôr- og fiskemelbransjen skal få sin del av bedriftenes verdier og eksportinntekter, sier Industri Energi.
FISKEFÔR: Rundt 600 Industri Energi-medlemmer innen for produksjon av fiskemel og fiskefôr skal få ny tariffavtale. Bildet er fra Biomar Myre.

FISKEFÔR: Rundt 600 Industri Energi-medlemmer innen for produksjon av fiskemel og fiskefôr skal få ny tariffavtale. Bildet er fra Biomar Myre.

Arkivbilde: André Riise/Nettrakett

petter@lomedia.no

Tirsdag starter forhandlingene mellom Industri Energi og Sjømat Norge om ny tariffavtale for fiskefôr- og fiskemelindustrien.

– I år er kjøpekraft viktig, og vi vil sikre de ansatte i denne industrien deres rettmessige del av verdiskapningen, sier forbundsnestleder Ommund Stokka.

Han leder forhandlingene for Industri Energi. De har to dager på å bli enige om ny avtale.

Viktig for norsk eksport

Fiskemel- og fiskefôravtalen gjelder for rundt 600 Industri Energi-medlemmer.

De jobber som operatører i bedrifter som produserer fiskemel og fiskefôr. Det vil si bedrifter som Biomar, Pelagia, Skretting og Ewos.

Stokka løfter viktigheten til havbruks- og fiskerinæringen i Norge, og hvilke rolle den spiller for landets eksportinntekter.

– De som jobber på denne overenskomsten har en avgjørende rolle om denne viktige næringen vil lykkes eller ikke, sier han, og legger til:

– Altså, hvis de ikke gjør jobben sin så vil det påvirke alle verdikjedene til næringen. Så medlemmene som vi har på denne overenskomsten representerer mye – ikke bare for næringen – men for landet vårt.

Samleside: Alt om lønnsoppgjøret

Vil gjøre de lokale rammene bedre

Tariffavtalen for fiskemel- og fiskefôrindustrien er en minstelønnsavtale.

Ved mellomoppgjøret i fjor ble blant annet minstelønnssatsen for de over 18 år hevet til 194,28 kroner i timen.

En minstelønnsavtale innebærer også at det er lokale forhandlinger i etterkant av en enighet sentralt:

– Våre fagforeninger skal forhandle i den enkelte bedrift. Så vi vil forbedre rammene for de lokale forhandlingene, sier forhandlingsleder Stokka.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør. Det vil si at alt i avtalen kan forhandles om, og at det er streikerett.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Langeland i Sjømat Norge skriver i en epost at de har noen kommentarer i forkant av forhandlingene.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse