JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsforhandlinger 2022

Ansatte i kjemisk industri forhandler: – Store forventninger om økt kjøpekraft

Forhandlingen om lønn og arbeidsforhold til flere tusen industriarbeidere har startet. Et lønnsløft ligger høyt på ønskelista.
NY LØNN: Flere tusen industriarbeidere skal forhandle om ny lønn. Bildet er tatt hos sementproidusent Norcem i Brevik.

NY LØNN: Flere tusen industriarbeidere skal forhandle om ny lønn. Bildet er tatt hos sementproidusent Norcem i Brevik.

Arkivfoto: Jan-Erik Østlie

tonje@lomedia.no

Cay Nordhaug i Industri Energis arbeidsutvalg leder forhandlingene for forbundet. Han vil ikke kommentere så mye rundt kravene i forkant, men ett krav er soleklart;

– Økt kjøpekraft, til de grader. Og en god økning i minstelønnen, forteller han.

Tirsdag 10. mai starter forhandlingene om lønn og arbeidsvilkårene til ansatte i kjemiskteknisk industri. Det er satt av to dager til forhandlingene mellom arbeidsgiverne i Norsk Industri og arbeidstakerforbundet Industri Energi.

Kjemisk-teknisk industri omfatter blant annet bedrifter som produserer produkter av plast, tran, maling, sprengstoff og gummi.

– Dette er folk som virkelig har stått på under pandemien og gjort sitt for å holde hjulene i gang. Her har også tillitsvalgte stått i bresjen for å få gjennomført tiltak for å sikre produksjon gjennom pandemien, mener Nordhaug.

Tariffavtalen for kjemisk-teknisk industri er en minstelønnsavtale. Det innebærer at det skal gjennomføres lokale forhandlinger ved bedriftene i etterkant av de sentrale forhandlingene.

De ansatte som lønnes etter den aktuelle overenskomsten jobber i bedrifter som Chemring Nobel, Norcem, Pipelife, Denofa, Jotun, Norgips, Trelleborg Offshore og Unger Fabrikker.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse