JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnen i møbelbransjen:

Ansatte i møbelbransjen krever lønnsløft

Økt lønn og heving av minstelønnen er de viktigste kravene som Industri Energi stiller med i tarifforhandlingene med Norsk Industri.
Det forhandles om lønna til ansatte på møbeloverenskomsten. Olav Rune Seljeset og Astrid Sandvik ved møbelprodusenten Tonning og Stryn er blant dem som omfattes av avtalen.

Det forhandles om lønna til ansatte på møbeloverenskomsten. Olav Rune Seljeset og Astrid Sandvik ved møbelprodusenten Tonning og Stryn er blant dem som omfattes av avtalen.

Arkivfoto: Tonje Paulsen Solem

tonje@lomedia.no

Tirsdag 6. oktober startet oppgjøret for ansatte i møbelbransjen. Det er satt av en dag til forhandlingene.

– Det er et spesielt oppgjør. Det var forventet at bransjen skulle gå dårlig på grunn av koronakrisen, men mange bedrifter har gått bra. Men vi forventer et normalt oppgjør i tråd med frontfagets ramme, sier forhandlingsleder Asle Reime i Industri Energi.

Les også: Møbelsnekker Astrid tjener 360.000 kroner i året: – Du kan ikke leve på en slik lønn

Hovedkravene er løft av lønna i bransjen og økt minstelønnssats. I tillegg krever Industri Energi at bedriftene må tilrettelegge mer for at ansatte skal kunne ta fagbrev.

– Dette kravet er i tråd med prosjektet vi har sammen med Norsk Industri som skal fremme norsk design, sier Reime.

Les også: May-Liss er med i kampanje for norsk design: – Jeg håper virkelig at våre møbler blir kjøpt av flere folk i Norge

Industri Energi har rundt 1.150 medlemmer på overenskomsten. Det er ansatte innen møbelbedrifter som Ekornes og Hilding. Men avtalen omfatter også ansatte innen interiør og trevarebransjene, samt ski- og skistaveprodusenter, eksempelvis Madshus, og tønnefabrikker.

Overenskomsten for Laerdal Medical A/S forhandles parallelt med møbeloverenskomsten.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse