JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2020

Ansatte i oljeservice får ny lønn. Her er resultatet

Drøyt 6500 Industri Energi-medlemmer har fått ny lønn. YS-forbundet Safe bøyt forhandlingene.
FORNØYD: Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi mener det har fått til et godt og ansvarlig oppgjør.

FORNØYD: Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi mener det har fått til et godt og ansvarlig oppgjør.

Atle Espen Helgesen

tonje@lomedia.no

Industri Energi kom natt til torsdag til enighet med Norsk olje og gass i forhandlingene om oljeserviceavtalen (OSA).

– Vi er fornøyd med at vi har fått på plass et godt oppgjør for medlemmene, i tråd med frontfaget, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi en pressemelding.

Partene er enige om at satsene i lønnsmatrisen i OSA økes med 1400 kroner fra 1. juni 2020. Satsene økes med ytterligere 11.646 kroner fra 1. januar 2021.

Skift- og nattillegget blir økt med 3,50 kr til 90 kroner per time. Helligdagsgodtgjørelsen økes fra 2025 kroner til 2060 kroner per dag. I tillegg heves minstelønnssatsene med 6 kroner per time.

Flere krav ble ikke innfridd

Industri Energi fikk blant annet arbeidsgiverne med på at ved kurs i utlandet av kortere varighet skal det registreres brukt tid opptil ti timer, som er delvis gjennomslag for Industri Energis krav om lik timeregistrering som for Norge.

– Vi hadde flere krav som ikke ble innfridd, men er enig med arbeidsgiverne om at det skal nedsettes et utvalg som ser nærmere på innplassering av nye stillinger og et utvalg som skal se på ulike aspekter rundt fastsettelse av arbeidsperiode, sier Alfheim.

Industri Energi fikk også gjennomslag for at oljeservicebedriftene skal forskuttere sykelønn også der det ikke har vært gjort tidligere.

Norsk olje og gass forplikter seg dessuten å gjøre medlemmene oppmerksomme på begrensningene som gjelder ved bruk av vikarer og innleie.

Partene fremhever viktigheten av at det gjennomføres reelle lokale forhandlinger for individuelt avlønnede. Bedriftene skal rapportere tilbake til Norsk olje og gass at de lokale forhandlingene er gjennomført.

Aktuelt: Sykepleiere og lærere sier nei til lønnsoppgjøret. Hva skjer nå?

Safe brøyt forhandlingene

Etter to dager med forhandlinger med Industri Energi på Oljeserviceavtalen og Safe på Brønnserviceavtalen, ble det klart at det ikke var mulighet til å komme til enighet med fagforbundet Safe. De to avtalene er likelydende.

– Det er svært beklagelig at Safe ikke ville godta det fremsatte tilbudet som Industri Energi godtok og som var i tråd med rammen i de sentrale forhandlingene i frontfagoppgjøret, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en pressemelding.

Dato for mekling blir fastsatt senere.

Følgende oljeservicebedrifter, som er leverandører til oljeselskaper, er omfattet av avtalene: Schlumberger Norge, Halliburton, Baker Hughes Norge, Oceaneering, Altus Intervention, Weatherford Norge, Aker Solutions (avd Ågotnes), Vetco Gray Scandinavia, Oceaneering Asset Integrity, Subsea 7 Norway, Expro Norway, Franks International, Welltec Oilfield, Cameron Norge, Ramco Norway, PSW Technology, Rely0n Nutec Norway, Enhanced Drilling, IOS Tubular Management, Intertek West Lab, Soiltech Offshore Services, ResQ, Landmark Graphics, Petrotech, Stratum Reservoir Norway, Benor, KCA Deutag Drilling Norge, Speedcast Norway, Altus Intervention Technologies, Nosefo Tau, Nosefo Bergen, TWMA Norge.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse