JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte på flyteriggavtalen får minimum 13.700 kroner i lønnsløft

Industri Energi og Norges Rederiforbund ble natt til torsdag enige i forhandlingene på flyteriggavtalen.
ENIGE: Fra venstre: Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi og Jakob Korsgaard, som  ledet forhandlingene for Norges Rederiforbund.

ENIGE: Fra venstre: Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi og Jakob Korsgaard, som ledet forhandlingene for Norges Rederiforbund.

Atle Espen Helgesen

tonje@lomedia.no

Det blir gitt et generelt lønnstillegg for ansatte på flyteriggavtalen på 1,7 prosent, minimum 13.693 kroner i året. Det skriver Industri Energi i en pressemelding.

For gruppen "individuelt avlønnede" i den enkelte bedrift blir det gitt et lønnstillegg innenfor en ramme på 1,7 prosent under forutsetnbing at tillegget fordeles slik at hver individuelt avlønnede er sikret et lønnstillegg på minimum 13.693 kroner per år.

Les også: Flyteriggansatte forventer økt kjøpekraft

– Det har vært god tone under forhandlingene, og vi har gjennomført et ansvarlig oppgjør, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i pressemeldingen.

Satsen på nattillegg økes med 1,50 kroner i timen, helligdagstillegg økes med 25 kroner og kompensasjon for deling av lugar økes til 907 kroner.

Det partssammensatte pensjonsutvalget som er etablert, gjenopptar arbeidet for å finne en pensjonsordning på bakgrunn av de protokoller og diskusjoner som har foregått fram til et nylig mottatt svarbrev fra Finanstilsynet. Partene er enig om at det åpnes for å ta opp pensjon til mellomoppgjøret 2021, med streikerett, dersom utvalget ikke skulle komme til enighet.

Det er også protokolltilførsler om å forlenge avtalen med 2-årig utvidet fortrinnsrett til ny tilsetting til og med 31. mai 2022. Bedriftene anbefales også å forskuttere sykepenger. Norges Rederiforbund forplikter seg dessuten å gjøre medlemmene oppmerksomme på begrensningene som gjelder ved bruk av vikarer og innleie.

–Vi er godt fornøyd med å komme til enighet gjennom frie forhandlinger, sier Jakob Korsgaard, administrerende direktør i Maersk Drilling og leder av Rederiforbundets forhandlingsutvalg, i en pressemelding.

Flyteriggavtalen gjelder for flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel. Industri Energi har over 4500 medlemmer innenfor det såkalte flyteriggområdet. Det utgjør to tredeler av alle som jobber på avtalen.

Norges rederiforbund har også forhandlet med arbeidstakerorganisasjonene Safe og DSO.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse