JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Arild Theimann lokket britisk legemiddelselskap til å satse i Norge: – Jeg var litt stor i kjeften

Nylig ordnet han tomt til vaksinefabrikk i Sandefjord. Nå er spesialrådgiveren i Industri Energi Arild Theimann, nominert på stortingslista til Vestfold Ap.
I VINDEN: Spesialrådgiver i Industri Energi Arild Theimann, er foreslått på fjerdeplass på Arbeiderpartiets liste i Vestfold til stortingsvalget neste år.

I VINDEN: Spesialrådgiver i Industri Energi Arild Theimann, er foreslått på fjerdeplass på Arbeiderpartiets liste i Vestfold til stortingsvalget neste år.

Industri Energi

petter@lomedia.no

Under høstens arbeid med rapporten for å få på plass et vaksinesenter i Norge, møtte spesialrådgiver i Industri Energis samfunnspolitiske avdeling Arild Theimann, direktøren for det nyoppretta selskapet Ecam Norge AS, et datterselskap av britiske Ecam Biomed.

– I forbindelse med det arbeidet, så snakket vi om vi skulle ha kriterier for eventuell lokasjon i vår rapport. Da trakk jeg fram Sandefjord og Borgeskogen, også var jeg litt stor i kjeften og sa at jeg kunne skaffe byggeklar tomt i løpet av 14 dager, sier han.

Han har tidligere stilt til valg som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Sandefjord.

Theimanns ambisiøse lovnader ga uttelling. For Ecam Norge-direktøren videreformidlet ordene til de britiske eierne, og en vaksinefabrikk på 6000 kvadratmeter er ikke langt fra virkelighet.

– Jeg klarte å levere på det. De har tomt, og nå gjenstår det kun en godkjennelse fra Sandefjord kommune, forteller Theimann.

Det vil i så fall bli Norges første humanvaksinefabrikk, altså vaksinefabrikk for mennesker, siden de la ned vaksineproduksjonen på Folkehelseinstituttet.

– Det betyr en mulig start for en helt ny næring og verdikjede i Norge. Det er for verdiskapning, beredskap, eksportinntekter og arbeidsplasser, og det kommer alltid ringvirkninger, sier Theimann, som startet sin yrkeskarriere til sjøs som 16-åring.

– Etter det begynte jeg å jobbe i Nordsjøen, der begynte jeg på dekk og på boredekk, og det siste jeg jobba med før jeg ble klubbleder var sikkerhetsleder. Jeg har gått gradene og slått mine slag med slegge, for å si det sånn.

Fra Nordsjøen gikk veien videre til fagbevegelsen. Siden 2005 har han vært både redaktør og forbundssekretær i Industri Energi, og på stortingslista til nominasjonskomiteen i Vestfold Ap er Theimann foreslått som fjerdekandidat:

– Det setter jeg stor pris på og er takknemlig og ydmyk for å bli foreslått. Det gir inspirasjon til å stå på videre, sier han.

Selv om han er inne i sin femte periode som folkevalgt i Sandefjord kommune, er en stortingsnominasjon nytt for ham. Der vil ha ta med seg erfaringene fra et langt og variert arbeidsliv, og fra fagbevegelsen:

– Vi trenger folk som har vært i arbeidslivet, som har vært «på gølvet». Det har vært etterspurt også fra fagbevegelsen, og da tenker jeg det er viktig at Arbeiderpartiet også har det i mente når de skal ha folk i forskjellige roller i partiet, avslutter den tidligere Nordsjø-arbeideren.

Les flere nyheter om folk i fagbevegelsen her

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse