JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønn farmasøytisk industri:

Her er den nye lønna i farmasøytisk industri

Alle ansatte på overenskomsten vil få en lønnsøkning på 50 øre i et generelt tillegg, pluss 40 øre i bransjetillegg. Minstelønnen øker med seks kroner i timen.
Takeda AS er en av Norges største leverandører av legemidler. Bildet er tatt ved produksjonsanlegget i Asker utenfor Oslo.

Takeda AS er en av Norges største leverandører av legemidler. Bildet er tatt ved produksjonsanlegget i Asker utenfor Oslo.

Arkivfoto: Petter Pettersen

tonje@lomedia.no

Industri Energi og Norsk Industri kom sent torsdag kveld til enighet i forhandlingene for ansatte innen farmasøytisk industri.

Alle ansatte på overenskomsten vil få en lønnsøkning på 50 øre i et generelt tillegg, pluss 40 øre i bransjetillegg. Minstelønnen på avtalen reguleres opp med 6 kroner til 174 kroner.

Skifttillegget og helligdagstillegg økes med 1,7 prosent på alle satser.

Forhandlingene for farmasøytisk industri omfatter nær 1000 Industri Energi-medlemmer innen store farmasøytiske bedrifter som blant annet GE Healthcare, Fresenius Kabi og Takeda.

Lønnsoppgjøret: Her er resultatene så langt

Tillegg for videreutdanning

Ansatte med fagbrev som har tatt relevant fagskole eller bachelorgrad vil fra nå av få utdanningen belønnet på samme måte som fagbrev nummer to, altså med et halvt fagtillegg ekstra. Tillegget vil beregnes ut fra overenskomstens fagbrevsats.

– Dette er et veldig viktig prinsipp, videreutdanning skal lønne seg og dette er dermed et stort skritt i riktig retning, sier Auestad

Til nå har avtalen hatt en bestemmelse om at arbeidstaker skal få fri med lønn for eksamen som er relevant for arbeidsgiver, denne bestemmelsen utvides nå til også å gjelde én lesedag i tilknytning til denne.

Fagbrevtillegget økes med én krone til 14 kroner i timen.

Lisbeth og Hans Kristian fikk sparken etter påstått tyveri av to stoler

Økt kompensasjon for endring av arbeidstid

Overenskomsten for farmasøytiske bedrifter åpner for at arbeidstider kan endres både for skift- og dagarbeidere. Endringer som skjer etter vilkårene i avtalen, har utløst et engangsbeløp på 700 kroner. Denne kompensasjonen vil nå bli økt til 850 kroner.

I overenskomsten legges det også inn en ny paragraf om at bedriften ikke har adgang til å forskjellsbehandle de ansatte når det gjelder forskuttering av sykepenger.

Industri Energi og Norsk Industri anbefaler gjennom protokollen de lokale parter om å gjennomgå grunnlaget for forskuttering av sykepenger der dette ikke gjøres i dag.

Farmasøytisk bransje: – Forventer å få vår del av overskuddet i lønnsøkning

Viktige lokale forhandlinger gjenstår

Overenskomsten for farmasøytiske bedrifter er en minstelønnsavtale, noe som innebærer at det også skal gjennomføres lokale forhandlinger.

Oppgjøret ble akseptert «over bordet», slik at bedriftene som er bundet av overenskomsten, nå kan starte de lokale lønnsforhandlingene, opplyser Norsk Industri.

– De lokale forhandlingene er veldig viktige. Dette er en bransje som går godt, og våre tillitsvalgte har forventninger til at det viser igjen når de nå skal i gang med forhandlingene, sier Auestad.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse