JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Coor Service Management oppbemanner under korona-krisa:

Nordsjø-kokken John får mer jobb under korona-krisa

Hygienen er strammet inn på sokkelen. Det har skapt mer arbeid, og forpleinings­bransjen ansetter flere kokker og renholdere.
ETTERTRAKTET: Forpleiningsbransjen har tatt inn flere kokker og renholdere for å møte etterspørselen som skapes av smitteverntiltak. John E. Knudsen, som er kokk i Coor, har fått nye rutiner og kollegaer.

ETTERTRAKTET: Forpleiningsbransjen har tatt inn flere kokker og renholdere for å møte etterspørselen som skapes av smitteverntiltak. John E. Knudsen, som er kokk i Coor, har fått nye rutiner og kollegaer.

Øyvind Hjelmen

tonje@lomedia.no

– Det går mer tid til singelpakking av salat, pålegg og dessert. Vi har ikke selvbetjening og buffé mer, forteller John E. Knudsen, som er kokk i Coor Service Management.

Når drilling-mannskapet er om bord er det om lag 180–185 personer på Statfjord C som skal fôres, og de er fem kokker på hvert skift.

– Litt ekstra trøkk er det jo, men det genererer jo arbeid. Så vi får nå se positivt på det, sier han.

Mye lest: Alenemor Lene (42) fikk ikke full jobb som helsefagarbeider: – Jeg hadde panikk

Mer å gjøre på jobb

Knudsen har vært ringevikar i selskapets vikarpool, men har nylig fått et vikariat på Statfjord C fram til juni 2021. Selskapet har ansatt flere av kokkene og renholderne i vikarpoolen fast for å møte det økte koronabehovet.

– Det blir mer jobb. Vanligvis hadde gjestene forsynt seg av middagen selv mens en kokk hadde fulgt litt med og fylt på om det gikk tomt. Nå er det en til to som serverer, og alle avdelingene har fått utdelt faste spisetider, forteller han.

De har fått spritservietter i messa, slik at folk kan tørke av stolen og plassen sin selv. Mellom måltidene vasker og spriter renholdere kontaktpunktene.

– Vi har mye fokus på rutiner og hjelper hverandre ved å minne om de nye rutinene, forteller bodøværingen.

Kokken har jobbet 11,5 år i bransjen, men mistet den faste jobben sin i forpleiningsselskapet Sodexo i juni 2016 etter oljekrisen. Etter å ha jobbet i vikarpool er det derfor veldig praktisk for småbarnsfaren å få fast arbeidstid med to uker på jobb og fire uker fri for en periode.

Mye lest: Svein Atle følte livet kun var jobb og drikking. Så tok kollegaene grep

Krevende oppbemanning

Coor har satt inn to ekstra ansatte per skift per offshore-installasjon. Totalt har de oppbemannet med 30 ressurser, både kokker og renholdere.

– Ressursbehovet har økt veldig på grunn av smitteverntiltak. Det er helt støvsugd for ressurser i markedet, forteller kontraktsjef Kjell-Ronnie Grytten i Coor Service Management.

Selv om selskapet er glade for å kunne sette folk i arbeid har det vært krevende for organisasjonen.

– Vi har flinke vikarer som har bidratt til kunnskapsløft på jobben. Men vi ser nå krevende situasjoner hvor det for eksempel er mange vikarer blant renholderne og alle skal ha fadderordning, bli kjent på installasjonen og lære rutiner for hvor det skal rengjøres. Det er også krevende når mange av kokkene er vikarer, forteller Grytten.

Mye lest: Nav testet Runes arbeidsevne etter ti år: – Jeg har aldri tatt så mye smertestillende

Spent på koronaeffekten

Knudsen bor på Stord og tror ikke at Norge er ferdig med korona med det første.

– Det er jo smittespredning på land som styrer hva som skjer hos oss. Det er veldig uheldig om vi fikk utbrudd offshore, sier han.

Kokken er spent på hvordan pandemien utvikler seg videre og hvor lenge den varer.

– Jeg vet ikke om sykefraværet har gått ned nå som folk er så nøye med å sprite hendene og hygienen. Jeg er spent på om det kommer noen varige løsninger ut av koronapandemien, sier han.

Kokken håper det blir tatt noen runder for å se hva man kan ta lærdom av etter pandemien, om det har vært noen positive koronaeffekter som man kan ta med seg videre.

– Kanskje spiser folk mer frukt og grønt nå som vi singelpakker den. Eller kanskje folk sier ja til en porsjon bakte rødbeter nå som vi står der og spør dem om de vil ha, sier kokken.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse