JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2021:

Tillitsvalgt Bår Inge fornøyd med at riggansatte får minst 24 500 kroner i lønnsøkning etter meklingen

Etter 15 timer hos riksmekleren i Stavanger, kom partene til enighet om ny flyteriggavtale sent natt til torsdag: – Vi er fornøyd med et resultat som sikrer kjøpekraften for de ansatte, sier Industri Energi-lederen.
FORNØYD: Leder av Industri Energis NR-forum, Bår Inge Pedersen (innfelt), er glad for at man unngikk streik på sokkelen og for resultatet av meklingen. 66 Industri Energi-medlemmer ved Maersk Drilling Inspirer hadde blitt tatt ut i streik om det ikke ble enighet.

FORNØYD: Leder av Industri Energis NR-forum, Bår Inge Pedersen (innfelt), er glad for at man unngikk streik på sokkelen og for resultatet av meklingen. 66 Industri Energi-medlemmer ved Maersk Drilling Inspirer hadde blitt tatt ut i streik om det ikke ble enighet.

Maersk Drilling/Atle Espen Helgesen

petter@lomedia.no

– Vi var godt forberedt på streik, men jeg er glad for at vi unngikk det. Det er et mellomoppgjør, og det handler om å gi og ta. Nå ga vi 123 kroner, også tok vi minimum 2040 kroner i måneden, sier leder Bår Inge Pedersen av Industri Energis NR-forum.

Pedersen er også foreningssekretær i Maersk Ansattes Forening, der 66 forbundsmedlemmer på riggen Inspirer ville blitt tatt ut i streik dersom partene ikke ble enige om flyteriggavtalen.

Men klokken 01:00 natt til torsdag ble Industri Energi enige med Norges Rederiforbund i meklingen som startet opp i Stavanger onsdag.

Dermed unngikk man at over 600 Industri Energi-medlemmer på norsk sokkel ble tatt ut i streik fra torsdag morgen.

Bakgrunn: Riggansatte kan bli tatt ut i streik: – Vil ikke ha betydning for statens inntekter

– Vi er fornøyd med at vi gjennom mekling har oppnådd et betydelig forbedret resultat som sikrer kjøpekraften for de ansatte på flyterigger og innen plattformboring på faste innretninger, sier Industri Energi-leder Frode Alfheim på forbundets nettsider.

Får minimum 24.500 kroner i lønnsøkning

Flyteriggavtalen gjelder for ansatte på flyttbare innretninger og plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel.

De får etter nattens enighet et generelt tillegg på 2,7 prosent, med et minsteløft på 24.500 kroner inkludert feriepenger.

Nattillegget økes i tillegg fra 86,50 til 90 kroner i timen, og helligdagsgodtgjørelsen går opp 60 kroner til 2110 kroner dagen. Økningene gjelder fra 1. juni i år.

– Jeg er fornøyd med resultatet. Alle får minimum 2000 kroner i måneden, og vi er på vei til å få lik lønn som de på faste installasjoner. Men bransjen går bra, så vi har forventa og forventer også neste år en økning og et godt resultat, sier NR-forums leder, Bår Inge Pedersen.

(Saken fortsetter etter bildet)

MEKLING: Forhandlingslederne Frode Alfheim (t.h.) og Jakob Korsgaard i Norges Rederiforbund ble enige natt til torsdag ved hjelp av riksmekler Bjørn Lillebergen (i bakgrunnen).

MEKLING: Forhandlingslederne Frode Alfheim (t.h.) og Jakob Korsgaard i Norges Rederiforbund ble enige natt til torsdag ved hjelp av riksmekler Bjørn Lillebergen (i bakgrunnen).

Atle Espen Helgesen/Industri Energi

Forhandlingsleder Jakob Korsgaard for Norges Rederiforbund var skuffet da partene brøyt forhandlingene om mellomoppgjøret i mai.

Rederiforbundet skriver på sine sider at «oppgjøret er i tråd med rammene som er lagt i Frontfaget»:

– Vi noterer imidlertid at vi ikke får gehør for vår situasjonsbeskrivelse av riggnæringen, som fortsetter å være krevende, heter det i en pressemelding fra Rederiforbundet.

Viktig for videre rekruttering

Tariffavtalen omfatter over 4500 Industri Energi-medlemmer som jobber i selskaper som Maersk Drilling, Transocean, Odfjell Drilling, Seadrill, Dolphin Drilling, Saipem, Rowan/Valaris, KCA Modu, Archer, Teekay, Sodexo, ESS, 4 service offshore.

Det har hele veien vært viktig for Alfheim og forbundet at riggnæringen må framstå som attraktiv for unge, blant annet fordi man trenger nye folk i en bransje der snittalderen er høy:

– Konkurransen om arbeidskraften er hard. Resultatet i årets lønnsoppgjør bidrar til at riggbransjen har motiverte folk som løfter næringen og gjør den attraktiv for ungdom som skal velge karrierevei, sier forbundslederen etter meklingen.

Også de to andre arbeidstakerorganisasjonene som meklet med Rederiforbundet, SAFE og De samarbeidende organisasjoner (DSO), godtok resultatet fra meklingen.

– Jeg glad for at vi i år har hatt et godt samarbeid med de andre organisasjonene, legger Pedersen til.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse