JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mange søker på mer heltid

Arbeidsdepartementet har fått 164 søknader på prosjekter for å redusere problemet med ufrivillig deltid.

kjell.werner@anb.no

– Det er veldig gledelig at så mange har søkt på disse midlene, sier arbeidsminister Hanne Bjustrøm (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ministeren viser til at regjeringen har bladd opp 25,5 millioner kroner til kompetansehevende tiltak som kan redusere omfanget av ufrivillig deltid.

– Nå har vi altså rik tilgang på gode prosjekter som kan realiseres, sier ministeren og legger til at det da blir mulig å velge ut prosjektene som har størst overføringsverdi.

Det dreier seg om rene kompetansehevende tiltak og forsøk på nye arbeidstidsordninger. De fleste søknadene kommer fra kommuner, men det er også en del helseforetak og noen private bedrifter som har søkt.

LES OGSÅ: Jobber du ufrivillig deltid?

Ministeren poengterer at partene i arbeidslivet er representert i en egen referansegruppe.

– Arbeidet må forankres hos arbeidslivets parter, sier Bjurstrøm.

Regjeringen er opptatt av at de mange kvinnene som jobber deltid, og ønsker å jobbe mer, skal få mulighet til det. Det ble senest understreket i arbeidslivsmeldingen som nylig ble lagt fram. (ANB)

Annonse
Annonse