JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avløyp går til Forskerforbundet

I går ble det kjent at Det norske maskinistforbunds mangeårig generalsekretær, Hilde Gunn Avløyp, slutter i stillingen. Avløyp begynner som generalsekretær i Forskerforbundet 1. august.
TEASER

TEASER

Christine Skårberg Dahl

christine.skarberg@lomedia.no

Hilde Gunn Avløyp ble ansatt som generalsekretær i Det norske maskinistforbund i 2008. Hun hadde allerede da opparbeidet seg solid kompetanse fra organisasjonslivet, både som generalsekretær i Norsk Radiografforbund, rådgiver og forhandlingsledet i Norges Juristforbund og seniorrådgiver i Nærings- og Handelsdepartementet. I går ble det altså kjent. Etter seks år i Maskinistforbundet går Avløyp til Forskerforbundet. Hun tiltrer i stillingen som generalsekretær 1. august.

– Jeg vil bidra til vekst og til at medlemmenes kompetanse blir satt pris på, uttaler Avløyp i et intervju publisert på Forskerforum.no.

Avløyp overtar etter Sigrid Lem som går av med pensjon i år, etter å ha vært generalsekretær i Forskerforbundet siden 2008.

Videreutvikle

Det er et helt annet slags forbund Avløyp nå skal inn i enn det hun har ledet de siste årene. Dette ser hun på som en spennende utfordring. Hun mener at hun allerede har kunnskaper til å jobbe med akademiske grupper, blant annet fra tiden i Norsk Juristforbund. Den samlede erfaringen hun har gjort seg fra organisasjonsarbeid er verdifull og vil gjøre henne i stand til å ta utfordringen som venter henne 1. august.

– Jeg tenker at det er mye erfaring fra arbeidet som generalsekretær i Maskinistforbundet som kan bli nyttig i stillingen i Forskerforbundet. Organisasjonsmessig har jeg ledet Maskinistforbundet gjennom en stor strukturendring og videre inn i et strategisk skifte av hovedorganisasjon. Arbeidet med fag og forhandling har blitt profesjonalisert og tariffarbeidet er satt i et demokratisk og systematisk system. Slik utvikling er ikke direkte overførbar eller nødvendig, men de gir meg en god ballast til å bidra i organisasjonsutviklingen i Forskerforbundet. Videre er det mye verdifull erfaring fra håndteringen av tunge, viktige politiske temaer i maritim sektor som kan komme godt med i Forskerforbundets politiske satsing i årene fremover, sier Avløyp til Frifagbevegelse.

Gjennomslag

Avløyp kan se tilbake på mange spennende år i Maskinistforbundet. Det har vært mye hard jobbing, og det er ikke alltid de har vunnet kampene de har kjempet. Det har imidlertid vært seire som hun er svært stolt av å ha fått dele med forbundet.

– Jeg er mest stolt av Landsmøtets enstemmige vedtak i 2011 om å endre den 109 år gamle organisasjonsstrukturen. Den tre år lange prosjektfasen viste at et demokratisk fungerende forbund er i stand til å ta viktige og fremtidsrettede avgjørelser, også når det bryter med lange og gamle tradisjoner og tenkemåter. Maskinistforbundet har fått en ny giv i medlemsmasse og tillitsvalgte. Jeg håper at min arvtager vil bevare og bygge videre på dette, sier hun.

Mer over påske

Forbundsleder i Maskinistforbundet, Bjørn Andreassen, synes det er beklagelig at Avløyp slutter. Beskjeden kom som en overraskelse, kan han bedyre. Mer om hvem som skal erstatte Avløyp, og den videre prosessen, kan ikke Andreassen si noe om nå.

– Vi har et styremøte den 22. april. Der skal vi diskutere den videre gangen i prosessen. Derfor kan jeg ikke si så mye mer nå. Det jeg kan si er at vi er lei oss for at hun slutter. Vi har vært veldig fornøyde med Avløyp som generalsekretær, sier Andreassen.

– Godt kvalifisert

Forskerforbundet er på den andre siden godt fornøyde med valget av ny generalsekretær. Forskerforbundets leder, Petter Aaslestad, uttaler at det er en godt kvalifisert generalsekretær forbundet nå har knyttet til seg.

– Avløyp har solid ledererfaring og god kunnskap om arbeidsliv og politikk. Vi har fått en meget godt kvalifisert generalsekretær som vil videreutvikle forbundet som både fagorganisasjon og politisk aktør, sier Aaslestad.

For hovedpersonen selv er det spennende tider hun går i møte, men selvsagt er det litt vemodig å gi seg også.

– En tanke trenger jeg å formidle, jeg har stortrives med Maskinistforbundets medlemmer! For en gjeng, for en stolthet og for et trykk de kan sette opp, avslutter Avløyp.

Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse