JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lettvint å søke maritime sertifikater elektronisk

I august åpnet Sjøfartsdirektoratet opp for at alle kunne søke maritime sertifikater elektronisk. Tjenesten skal være med å gjøre papirmøllen og ventetiden kortere.
Per Otto Årland presenterte Sjøfartsdirektoratets nye elektroniske løsning for å søke maritime sertifikater.

Per Otto Årland presenterte Sjøfartsdirektoratets nye elektroniske løsning for å søke maritime sertifikater.

Christine Skårberg Dahl

csd@lomedia.no

Tidligere har det tatt tid å søke om eller fornye maritime sertifikater. Nå kan alle sjøfolk, med godkjent utdanning og kurs, samt alle rederier kan søke, og fornye maritime sertifikater elektronisk på Sjøfartsdirektoratets hjemmeside. Tjenesten ble nylig presentert for den maritime næringen.

– Vi kommer fremdeles til å behandle papirsøknadene, men vår intensjon er at alle skal ta denne tjenesten i bruk. Vi håper at behandlingstiden med de elektroniske skjemaene vil bli på minst 14 dager, og at dette vil friste mer enn å vente i tre måneder, sier Per Otto Årland fra Sjøfartsdirektoratet.

Alt du trenger for å ta i bruk denne portalen er en bankID-brikke og et kredittkort.

– Deretter vil hver eneste side enkelt forklare hvordan du skal gå frem for å søke. Når alt er fylt ut, betaler du med et kredittkort. Beløpet trekkes fra kontoen din etter at søknaden er ferdigbehandlet, sier Årland.

Mye jobb

Det har tatt tre år å få denne søkeportalen opp og gå. I mars begynte Sjøfartsdirektoratet å teste den internt. I august var den klar til bruk.

– Vi har jobbet for å få en best mulig elektronisk tjeneste. Målet vårt har hele tiden vært at alle sjøfolk, uansett hvor enn de er i verden, skal kunne logge seg på og søke om det maritime sertifikatet de ønsker. Alt er ennå ikke helt oppe og går, men innen kort tid håper vi at alt er på plass, og at alle skjemaene og tjenestene er i funksjon, sier Årland.

Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse