JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sammen for et rettferdig arbeidsliv

ITF-president Paddy Crumlin, vil urettferdig arbeidsliv til livs og hyller den kampen Norsk Sjømannsforbund legger ned for å sikre et rettferdig arbeidsliv for sjøfolk.
Paddy Crumlin, ITF president holdt hilsningstale på Sjømannsforbundets landsmøte.

Paddy Crumlin, ITF president holdt hilsningstale på Sjømannsforbundets landsmøte.

Ole Palmstrøm

csd@lomedia.no

Det er langt mellom Australia og Norge, men ikke så langt at det stopper ITF president, Paddy Cotton, å komme på besøk til Norsk Sjømannsforbunds landsmøte. Han var til stede for fire år siden også, og lovte å komme i 2018, hvis det ikke skjer noen endringer i hans posisjon. I Mexico i 2010, der Crumlin ble valgt som ITF-president, støttet Sjømannsforbundet ham. Crumlin takket for den tillitten, og la til at valgresultatet i Mexico var et resultat av at det var en synlig endring på gang i arbeidslivet internasjonalt.

– Vi er i en krig, en krig mot dem som vil ta fra den arbeidende mann og kvinne sine rettigheter. Ta fra dem velferdsordninger og den tryggheten et fast arbeid gir dem. Vi er i krig mot dem som vil fagbevegelsen og organisert arbeid til livs, og vi er i krig mot det fåtallet av mennesker som sitter på så store rikdommer og som er med på å gjøre skillene mellom arbeidsfolk større, slo Crumlin fast.

I endring

For verden er i endring, mener Crumlin. Og ikke nødvendigvis til det bedre. Derfor er det som bestemmes og vedtas her på Sjømannsforbundets landsmøte en viktig brikke i kampen mot et urettferdig arbeidsliv, mener han.

– For dere har vært heldige i Norge, men det er ikke sikkert dere slipper unna. Plutselig kan dere stå uten de rettighetene som var en selvfølge, for eksempel å fiske i eget farvann. Vi ser det skjer i resten av verden. I USA, selv under Obama, har ennå ikke noe skjedd med minstelønnen, og i enkelte stater er det forbudt å fagorganisere seg. Slik vil vi ikke ha det. Det dere skal jobbe for i disse dagene er viktige både for sjøfolk her i Norge og internasjonalt, sa Crumlin.

Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse