JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppsigelse kjent ugyldig:

Seier i tingretten

Oppsigelse av skipsfører begrunnet som nedbemanning pga korona kjent ugyldig.
FIKK MEDHOLD: Advokatfullmektig Martha Nordal og NSOF fikk medhold i en oppsigelsessak.

FIKK MEDHOLD: Advokatfullmektig Martha Nordal og NSOF fikk medhold i en oppsigelsessak.

Omar Jørgensen

Arbeidsgiver ble av Agder tingrett også dømt til å betale arbeidstaker 325.000,- kroner i erstatning og saksomkostninger.

Skyldte på korona

Medlemmet ble i november 2020 utestengt og kort tid etter gitt en oppsigelse begrunnet i virksomhetens forhold grunnet koronasituasjonen. Oppsigelsen ble trukket etter kort tid, men medlemmet fikk ikke gjeninntre i sin vanlige stilling. Noen måneder senere mottok medlemmet en ny oppsigelse, på nytt begrunnet i virksomhetens forhold.

Om den etterfølgende oppsigelsen uttaler tingretten:

«Med bakgrunn i den konflikt (…) som ledet til utestengelse, ugyldig oppsigelse og ulovlig endringsoppsigelse etter tilbakekall av oppsigelse, er det rettens syn at arbeidsgiver skulle ha gjennomført en mer åpen og forsvarlig prosess med kartlegging av behov for arbeidskraft før arbeidsgiver gikk til ny oppsigelse».

Og når det gjelder koronasituasjonen som begrunnelse for oppsigelse, uttaler tingretten:

«Retten legger til grunn at den økonomiske situasjon var vanskelig for virksomheten, men den tidsmessige sammenheng mellom oppsigelsen og konflikten mellom arbeidstaker og arbeidsgiver, ulovlig utestengelse, (…), sammenholdt med at arbeidsgiver ikke har informert og tatt de ansatte med på råd i en nedbemanningsfase, gjør at retten ikke finner tilstrekkelig sannsynliggjort at oppsigelsen av arbeidstaker ble gjort ut fra et saklig grunnlag».

Veldig fornøyd

– Norsk Sjøoffisersforbund er godt fornøyd med utfallet av saken og at retten har lagt vekt på de tidsnære bevis ved vurderingen av om oppsigelsen var saklig begrunnet i virksomhetens forhold.

Det sier advokatfullmektig Martha Nordal i NSOF som bisto medlemmet.

Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse