JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingsmann Dalseide forsiktig optimist

Selv om det ennå er tidlig på kvelden, og ikke tegn til løsning i meklingen i stat og kommune, er det en optimistisk meklingsmann som møter pressen rundt 1830 i kveld. Meklingsmann Nils Dalseide kan ikke avvise at det ikke blir streik, men er forsiktig optimist.

nina.hanssen@lomedia.no

Det er ingen tvil om at Nils Dalseide fra Ål i Hallingdal trives i sin rolle.

Han er tålmodig med medier med korte deadlines og tar seg gjerne tid til en prat med journalistene som camper i Riksmeklingsmannens lokaler i kveld.

– Ja, det er moro og det er flinke folk som forhander. Dessuten møter jeg folk fra hele landet her og ettersom vi tilbringer mye tid sammen blir vi jo også litt kjent med hverandre. Det er jo hyggelig, sier mannen i den hvite skjorten og det stripete slipset.

Håret begynner å bli rufsete, men humøret er fortsatt på topp foran kveldens maraton.

– Jeg er jo en typisk hallingdøl, og liker å prate med all slags mennesker jeg, smiler han.

Alt henger sammen

Meklingsarbeidet i år ledes av Nils Dalseide i statsoppgjøret, Dag Nafstad i kommuneoppgjøret og Geir Engebretsen for Oslo kommune.

Dalseide bekrefter at meklingen fortsatt pågår, men kan ikke si noe om hva slags løsning man kan få til før fristen løper ut.

– Det er umulig å skille ut deler så vi jobber parallelt på mange plan. Men jeg er imponert over forhandlerne. Det er et stort og komplekst og ikke minst viktig tema. Forhandlerne er både flinke og entusiastiske, sier meklingsmann Nils Dalseide.

Utfordringen er å finne fram til en ny avtale om offentlig tjenestepensjon.

Ifølge kilden som Aktuell har pratet med, skal det foreligge et brev med notat fra statsministerens kontor mellom 19 og 20 engang i kveld. Det ønsker ikke meklingsmannen å kommentere på nåværende tidspunkt.

Fristen for avslutning av meklingsarbeidet er satt til tirsdag 26. mai 2009 kl 2400.

Hele streikeuttaket på lostat.no (Word-format)

* Aktuell.no vil følge meklingen tett utover kvelden og natta *

Annonse

Flere saker

Annonse