JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mener Nav er på rett vei

Riksrevisjonen leverer en knusende rapport om Nav, men arbeidsministeren mener det har skjedd forbedringer etter årsskiftet.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) fikk tirsdag overlevert en knusende rapport om Nav fra Riksrevisjonen.

For andre året på rad nekter Riksrevisjonen å godkjenne regnskapet til Nav. Blant annet gjør Nav så mange feil at det kan gå ut over levekårene til landets pensjonister. Men arbeidsministeren mener Nav har blitt bedre siden fjoråret, som revisjonsrapporten omhandler.

– Jeg er heller ikke enig i at det er en knusende rapport. Men jeg tar det på alvor at de igjen sier at de ikke kan bekrefte regnskapet til Nav. Riksrevisjonen er uansett tydelige på at her er det kraftige forbedringer, og de er tydelige på at dette er revisjonen som omhandler 2009, sier Bjurstrøm til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Hva har skjedd i Nav siden årsskiftet?

– Hovedkritikken til Riksrevisjonen er at det ikke har vært gode kontrollsystemer på plass for å avdekke om det er feil og mangler. Det har vi jobbet systematisk med siden 2009 og fram til i dag. Riksrevisjonen sier selv at fra oktober i fjor og ut året skjedde det en veldig forbedring. De kaller det et kontrolløft. Dette har fortsatt i 2010, og nå har vi kontrollsystemene på plass for nesten alle de viktige utbetalingene i Nav, sier Bjurstrøm.

Hun avviser at pensjonister i dag skal være redd for pensjonene sine, og viser til at innkjøringsproblemer i datasystemene i begynnelsen av 2009 kan ha rammet utbetalinger til pensjonister.

– Nå er vi innenfor normale feilmarginer også innen dette området, legger Bjurstrøm til.

Hun mener løsningen for Navs gjenværende problemer er å jobbe videre og hardere i den retningen som er staket ut i reformsarbeidet.

– Det som er tydelig fra ekspertutvalget som har jobbet med dette er at Nav er stort og vanskelig å styre, men man er på riktig spor, og det vil ta noen år å få alle tingene på plass. Det er fundamentalt galt å nå gjøre noe med denne organisasjonen, for da gjør man vondt verre, avrunder arbeidsministeren. (ANB)

Annonse
Annonse