JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mener sentrum saboterer

Venstre og KrFs front mot Fremskrittspartiet kan koste de borgerlige valgseieren, frykter Frp.

– Småpartiene terroriserer norsk politikk med for store krav, mener Hans Frode Asmyhr.

Både han og stortingskollegaene i Frp Christian Tybring Gjedde, Ulf Leirstein og Jan Arild Ellingsen mener sentrumspartiene er i ferd med å ødelegge for en borgerlig regjering, skriver Dagsavisen.

– Les også: Lynrask Venstre-leder

– At de borgerlige ikke klarer å stå sammen, har kostet oss valgseieren de to siste stortingsvalgene. Så dette ser jeg på som en ren håndsrekning til de rødgrønne, sier Asmyhr.

Partilederne Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) gikk mandag ut og sa at de er for uenige med Siv Jensen til å kunne sitte i regjering med ytterste høyre.

– Man bør heller behandle hverandre med respekt og snakke sammen på en skikkelig måte, enn å sette seg på sin høye hest og si «se på meg, jeg har 5 prosents oppslutning, og jeg bestemmer,» sier Tybring-Gjedde.

– Les også: Garantist mot Frp-innflytelse

Leirstein mener utspillet er tragisk, og advarer mot å stemme på sentrum hvis man ønsker et skifte. Han viser til at Venstres Lars Sponheim garanterte mot Frp i 2009, og mistet åtte av ti stortingsmandater. Ellingsen mener det sås tvil om at de borgerlige ønsker et regjeringsskifte når KrF og Venstre fokuserer på konfliktsakene.

– Du kommer ikke utenom Frp hvis du vil ha et skifte. Hva skal de gjøre? Søke støtte hos Miljøpartiet De Grønne? spør han retorisk. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse