JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagskolestudentene vil ha like rettigheter

Studentene i fagskolene er ettertraktet arbeidskraft, men har færre rettigheter enn studenter i annen høyere utdanning.

Colourbox.com

NHOs kompetansebarometer, som ble lansert 17. februar, viste igjen et udekket behov for fagskolekandidater, blant halvparten av deres medlemsbedrifter.

Samtidig er det kun 16.000 studenter i fagskolen mot 250.000 på høyskoler og universitet. Fagskolestudentene har ikke de samme rettighetene som studenter i annen høyere utdanning.

Nylig sa NHO-direktøren til Klassekampen at hun ønsker seg kampanjer som viser etterspørselen i næringslivet, og som kan bidra til å rekruttere ungdom til fagskolen.

På lanseringen av NHOs kompetansebarometer sa Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen at regjeringen har som mål at flere velger fagskole, og at den i dag ikke er anerkjent nok. Til høsten legger regjeringen fram en egen stortingsmelding om fagskolen.

Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) er interesseorganisasjonen til studenter ved fagskoler i Norge. ONF ble stifta i 2012 og har i dag omkring 7.000 medlemmer på 21 fagskoler i Norge.

Vi mener at for å rekruttere studenter til fagskolen må fagskoleutdanning anerkjennes som en høyere yrkesfaglig utdanning, og likestilles med høyskolene og universitetene. Studentene i fagskolen skal ha de samme rettighetene som andre studenter. Med studiepoeng og medlemskap i studentsamskipnadene.

Silje Kjørholt,

leder i Organisasjonen for norske fagskolestudenter (ONF)

For å rekruttere studenter til fagskolen må fagskoleutdanning anerkjennes som en høyere yrkesfaglig utdanning.

Annonse
Annonse