JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Traftec AS var tildelt kontrakt på cirka 10 millioner kroner i Trøndelag

«Fylkeskommunen endret tildeling fordi Traftec AS er i en aktiv arbeidskonflikt»

Takk til fylkeskommunen som ryddet opp!

Leif Martin Kirknes

For kort tid tilbake ble vi gjort kjent med at bedriften Traftec AS var tildelt kontrakt på cirka 10 millioner kroner knyttet til prosjekt Sorgenfri bussdepot nattlading elbusser 2019. I anbudet var pris vektet 70 prosent, mens gjennomføring teller kun 30 prosent. Fire firmaer hadde levert tilbud til Trøndelag fylkeskommune om å installere ladestasjonene. Av tilbyderne, var det kun Sønnico AS og Traftec AS som planla arbeidet med egne ansatte montører. Traftec AS ble tildelt kontrakten pga. lavest pris, men var ikke best på leveranse og gjennomføring. Tildelingen til Traftec AS er meget kritikkverdig fordi bedriften er en tariffiendtlig bedrift. I Rogaland er det en pågående streik i regi av EL og IT forbundet, som startet i fjor sommer, da det ble krevd tariffavtale som bedriftens avdeling i Rogaland ikke ville inngå.

Henvendelser ble rettet til fylkesrådmannen og fylkesordfører Tore O. Sandvik for å få kontrakten om Sorgenfri bussdepot nattlading elbusser terminert. Vi påpekte at det er i strid med forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter å tildele en jobb til en bedrift som Traftec AS, som nekter å underskrive tariffavtale, jfr. forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter: «§ 1. Formål. Forskriften skal bidra til at ansatte i virksomheter som utfører tjenester og bygge- og anleggsarbeider for offentlige oppdragsgivere, ikke har dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn det som følger av gjeldende allmenngjøringsforskrifter eller landsomfattende tariffavtaler.» Det er definitivt dårligere lønns- og arbeidsvilkår når man ikke følger landsomfattende tariffavtale, og de ansatte dermed ikke har AFP-ordning og får vesentlig dårligere betalt ved nattarbeid.

Det er prisverdig at fylkeskommunen 12.04.19 endret tildelingen slik at kontrakten blir inngått med en annen seriøs bedrift med ordnede arbeidsforhold. Begrunnelsen er at Traftec AS er i en aktiv arbeidskonflikt knyttet til etablering av tariffavtale. Vi takker fylkeskommunen for raskt å ha ryddet opp i denne saken, og håper saken bidrar til at Traftec AS nå innser nødvendigheten av å innfri krav om tariffavtale i Rogaland.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse