JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kanskje det er behov for indremedisinering i regjeringspartiet Frp?

Mellom barne-tv og dagsrevyen hadde jeg og yngstemann på ni en fin samtale. Vi var enige om at vi er heldige som vant i lotteriet og ble født i Norge.

Vi kunne like gjerne vært født i f.eks Iran hvor livet er langt mer vanskelig og brutalt enn hjemme hos oss. På torvet i Trondheim står jo statuen av Olav Tryggvason. I Teheran en heisekran med et menneske hengende etter nakken.

Dagsrevytid. Nok et utspill fra Frp mot de «andre», født under helt andre forhold enn Alfred. De som har forlatt hjemmet sitt og brukt pengene sine for å banke på «døra» hos oss.

Fra fjernsynsruta spyr Frp eder og galle (beklager ordvalget). Jeg banner, hva er vitsen i at vi som foreldre oppdrar våre barn til å vise respekt og medmennesklighet. Innvandringspolitisk talsmann i Frp, Mazyar Keshvari, som selv har innvandrerbakgrunn, tar jo til orde for at frivillige organisasjoner og idealistiske helsearbeidere nektes å gi ulovlige innvandrere helsehjelp. Istedet skal helsearbeiderne melde syke til politiet.

Mazyar Keshvari er fast vikar for Siv Jensen på Stortinget, sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen, og er innvandringspolitisk talsperson for Fremskrittspartiet. Jeg tar ham på alvor og vil ikke betrakte dette som soloutspill. Som stortingsrepresentant og innvandringspolitisk talsmann målbærer han Frps politikk. Han er valgt av folket og Frps medlemmer for å være deres talsmann.

Og hva så? – vil noen hevde, de er jo her ulovlig og skal kastes ut!

Lovlig eller ulovlig. Medmennesket i oss må evne hjelpe syke og hjelpetrengende, enten de er innen- eller utenfor loven. Hos oss gis forbrytere helsehjelp. I USA, på death row, gies selv dødsdømte helsehjelp mens de venter på fullbyrdelsen. Jeg trodde alle, i 2014, visste at legen håndterer pasienter og at politiet bortviser de som har ulovlig opphold. Det er m.a.o. en klar rollefordeling. Vi får håpe at syke innvandrere tør å oppsøke lege, selv etter Frps utspill.

Kan det være slik at Frps strategi er å la populismen råde i det offentlige rom, mens partiet i regjering opptrer «ansvarlig» i skyggen av Høyre?

I påvente av at populismen gir større oppsluting, vil kanskje ett styrket Frp, etter 2017 åpne «glemselens skuff», fyllt med umenneskelighet og forakt?

I så fall vil vel kanskje støttepartiet KrF sørge for at helsepersonell innvilges reservasjonsrett mot å gjennomføre Frps politikk ...

Thorleif Schjerve

trønder uten bart

Annonse
Annonse