JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommunenes sentralforbund (KS) bløffer!

Innsenderen mener KS bløffer nå de hevder at de har alle landets kommuner i ryggen i striden med lærerne om deres arbeidstidsordning.
Forholdet mellom KS opg lærere har lenge vært konfliktfylt. Her fra en demonstrasjon i 2004 - det første året da KS var lærernes motpart i et tariffoppgjør.

Forholdet mellom KS opg lærere har lenge vært konfliktfylt. Her fra en demonstrasjon i 2004 - det første året da KS var lærernes motpart i et tariffoppgjør.

Heidi Steen Heidi Steen

Skolenes landsforbund i Sør-Trøndelag (SLST) har registrert at det innad i Kommunenes sentralforbund (KS) er et stadig økende opprør mot råkjøret mot lærerne og den norske skolen. I tillegg registrerer vi at KS nå angripes fra så vel politikere, skoleledere, lærere, foreldre og andre med innsikt i skolen.

På toppen av dette kommer det nå fram i lyset at KS bløffer når representanter for KS ved gjentatte anledninger har bedyret at de har alle landets kommuner i ryggen!

En undersøkelse LO Aktuelt nettopp har gjort viser klart og tydelig at 92,3 prosent av landets kommuner ikke har behandlet lærernes arbeidstidsordning slik KS hevder.

Dette bør, og skal, få konsekvenser!

KS har hevdet i flere leserinnlegg at norsk skole vil bli bedre ved at lærernes sentrale forhandlingsrett fjernes, sentrale avtaler skrotes og arbeidsgiver i enda større grad kan regulere lærernes arbeidstid og fritid. Kommunene og fylkeskommunene skal, i henhold til kravet fra KS, bestemme og regulere lærernes tilstedeværelse utover tidspunktene hvor elevene er tilstede på skolen. Dette betyr kort sagt at lærerne skal være mer tilstede når elevene har fri og mindre når eleven er på skolen.

Argumentene KS «koster støvet av» er gammelt nytt og har lenge ligget på KS sine nettsider. Dette er argumenter vi i SLST av erfaring ikke har tiltro til. Grunnen til dette er åpenbar for alle som har fulgt med i skolens utvikling de siste årene. Argumentene er først og fremst økonomisk, motivert på bakgrunn av kommunenes/fylkeskommunenes årvisse negative budsjettutvikling. Dette har gjort skolesektoren til budsjettaperne, og har så langt blant annet ført til stadig større elevgrupper pr lærer, samt at lærerne får stadig flere ikke undervisningsrelaterte oppgaver som går ut over undervisningen og derved elevene. Samtidig vil forskjellen mellom ressurssterke og ressurssvake skoler fortsette å øke. Dette medfører en urettferdig utdanningsordning, samt at elevene med størst behov vil miste enda mer tilrettelegging.

SL kjemper for en skole hvor alle elever gis mulighet til en god start i livet, hvor elever med særskilte behov får den hjelpen de trenger og elever med behov for faglige utfordringer får dette, uavhengig av fylkeskommunenes/kommunenes økonomi.

SL mener derfor at KS sine krav er økonomisk motivert, og ikke ivaretar skolen og elevenes behov.

I denne kampen har nå LO entret banen og stiller seg bredbeint bak Skolenes landsforbund!

Som en organisasjon i LO, som organiserer ALLE ansatte i skolen, vil SL alltid kjempe for kvaliteten i den norske skolen, og for at den forblir uavhengig av kommunenes varierende økonomi.

Bjørn-Kaare Strøm

Landsstyremedlem i SL for i Sør-Trøndelag

Annonse
Annonse