JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KS er problemet

Kommunenes interesseorganisasjon, KS, er i ferd med å ødelegge norsk skole mener LOs fylkeskonferanse i Rogaland.
Skole- og utdanningspolitikk må være et ansjonalt ansvar. Det kan ikke overlates til KS.

Skole- og utdanningspolitikk må være et ansjonalt ansvar. Det kan ikke overlates til KS.

colourbox.com

I dag er det slik at det er grenser for hvor mange undervisningstimer en lærer kan ha. På barnetrinnet er det 26 timer i uka. Dette sikrer læreren tid til forberedelse og etterarbeid, elev- og foreldresamtaler, møter med PPT, BUP og andre instanser, journalføring, samarbeid med andre ansatte på skolen, faglig oppdatering for å nevne noe.

Dette taket på 26 timer vil KS fjerne. Da er det fritt fram for kommunepolitikerne til å skjære ned på skolebudsjettet og å pålegge lærerne flere undervisningstimer.

KS mener lærerne skal bruke 6 timer mindre i uka på forberedelser og alt det andre tidligere nevnte. Får KS det som de ønsker, vil altså norske lærere måtte undervise mer og bruke vesentlig mindre tid på forberedelse. De oppsparte timene er ment for at lærerne skal arbeide om sommeren, når elevene ikke er der. Dette skal i følge KS styrke kvaliteten. Lærerne og mange av oss andre som har et hjerte for skolen har fullstendig mistet tilliten til KS. Hvis organisasjonen står på sitt og vil tvinge sitt syn gjennom, krever LOs fylkeskonferanse i Rogaland at regjeringen fjerner KS som lærernes forhandlingsmotpart.

KS har styrt tariffoppgjør etter tariffoppgjør ut i streik. Med sitt nye forslag til arbeidstidsavtale har de atter en gang bevist at de enten ønsker å ødelegge den norske skolen, eller at de overhodet ikke innehar kompetanse om skolen.

Ikke bare vil KS forslag til ny arbeidstidsavtale ødelegge den siste ressurssikringen som er igjen, taket på hvor mange timer en lærer kan undervise, men det vil også ødelegge for muligheten til å rekruttere unge mennesker til å velge læreryrket. Vi vil få en lærerflukt om KS får det som de vil.

Regjeringen vil ikke blande seg inn i forhandlinger mellom partene, får vi stadig høre. Det er riktig, og det har vi respekt for. Men det var en tidligere regjering som overførte forhandlingsansvaret for lærerne fra Staten til KS. Nå er det på tide å se at det var et feilgrep og omgjøre prosessen.

Skole- og utdanningspolitikk må være et ansjonalt ansvar. Det kan ikke overlates til KS.

Uttalelelse fra LOs fylkeskonferanse i Rogaland.

Annonse
Annonse