JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lurt av regjeringen?

I statsbudsjettet gjør Regjeringen tydelige grep for økte forskjeller, mener stortingsrepresentant (AP) Else-May Botten.

Erlend Angelo

De kutter 8 milliarder i skatt, noe som bidrar til at det blir mindre til de som har minst fra før. Denne usosiale linjen må regjeringen stå for alene.

Regjeringen kutter kraftig i barnetillegget til uføre, og forsøker å selge det inn som en del av en tverrpolitisk enighet på Stortinget. De prøver å lure folk til å tro at alle partier er enige i dette, men det er feil!

De kutter barnetillegget i uføretrygden fra kr 35 000 (behovsprøvd) til cirka kr 7 000 kr (ny standard for alle). Dette er noe Regjeringen ene og alene har kommet med, og er ikke en del av uførereformen som ble vedtatt i 2011 med bred politisk enighet. Da den ble behandlet, valgte Ap, Sp og SV å verne om barnetillegget når dette ble behandlet i Stortinget.

Med Høyre og FrPs forslag kan dette forslaget føre til et inntektstap opp mot 28.000 kroner per år per barn. En dramatisk reduksjon for de barna dette gjelder.

Arbeiderpartiet ønsker en ordning som gjør det mulig for dem som mottar uføretrygd å delta i yrkeslivet med den kapasiteten de har. Blant de som mottar uføretrygd, finnes det mange ressurser og stor arbeidsvilje som landet vårt trenger!

Annonse
Annonse