JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Svarte-Per spill fra regjeringen

I statsbudsjettet for 2014 foretok Høyre/FrP-regjeringen store kutt på kulturbudsjettet. Dette er en villet politikk, som vi nå ser konsekvensene av gjennom blant annet kutt i innkjøpsordningen for litteratur.
Hege Haukeland Liadal, stortingsrepresentant Ap, medlem av familie- og kulturkomiteen.

Hege Haukeland Liadal, stortingsrepresentant Ap, medlem av familie- og kulturkomiteen.

Arbeiderpartiet

Men ikke nok med at det er kuttet over 10 millioner i budsjettet til ordningen, men statssekretær Åmås har tatt på seg oppgavene med å forsøke å bestemme hvilke sjangere, som ikke skulle kunne lånes på bibliotekene. Åmås ønsket ikke krim til folket.

Nå har Kulturrådet gått gjennom rammene de har fått fra regjeringen, og forsøkt å dempe virkningene av en feilslått kulturpolitikk. Jeg vil berømme Kulturrådet, som gjennom omdisponeringer har klart å begrense kuttet på innkjøpsordningen for litteratur. En annen ting jeg vil berømme Kulturrådet for, er at de ikke diskriminerer mellom de ulike litteratursjangrene. Bibliotek er til for alle typer mennesker, med forskjellig preferanse på hvilke bøker de låner. Bibliotekene skal ikke være arenaer for enkelte sjangre og enkelte forfattere. Bibliotekene i Norge skal gjenspeile litteraturproduksjonen i Norge.

Jeg vil minne statssekretær Åmås om at det kommer et ansvar med det å sitte i regjeringen, og at det er ikke underliggende etater som har ansvaret for kutt og trange rammer. Det ansvaret har regjeringen helt alene.

Hege Haukeland Liadal (Ap), stortingsrepresentant, medlem av familie- og kulturkomiteen

Annonse
Annonse