JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kommunevalget blir styrketesten

Fagbevegelsen må tenke dristig og tillate takhøyde og politisk mangfold når man mobiliserer mot kommunevalget, mener EL & IT-leder Hans O. Felix.
VIKTIG: Kommunevalget er første steg på veien mot Stortinget for venstresiden, tror Hans O. Felix.

VIKTIG: Kommunevalget er første steg på veien mot Stortinget for venstresiden, tror Hans O. Felix.

Knut Viggen

leif.kirknes@lomedia.no

– De blåblå har begynt å levere hva de lovet i plattformen, sier Hans O. Felix, snart avtroppende leder av EL & IT Forbundet, på sin introtale til årets siste landsstyremøte på Gardermoen onsdag.

Han tror mange lot seg sjarmere av det blålige lyset som skinte under valgkampen i fjor, også hos EL & ITs medlemsmasse og blant andre LO-medlemmer. Ut fra meningsmålene virker det som om disse nå har fått kalde føtter når hverdagen og de praktiske konsekvensene har innhentet mange.

– Nå som vi ser deres politikk raser de på meningsmålingene, er budskapet fra Felix.

Av alle dårlige idéer...

Han er skeptisk til svært mye av politikken som er lagt frem, Nettverk har skrevet side opp og ned om EL & IT og LOs meninger om statsbudsjett og prioriteringer fra blåblå regjering. Det er en av disse han mener er den desidert dårligste ideen.

– Tanken om å selge statsgodset er den aller dårligste ideen, å selge fedrelandet bit for bit til internasjonale spekulanter, sier han med tanke på regjeringens forslag om å selge seg ned i Flytoget, Telenor og andre semi-statlige aktører.

Når det gjelder skattediskusjonen i kjølvannet av Scheel-utvalgets forslag, er han mer åpen for debatt og erkjenner at det finnes forbedringspotensial i dagens skattesystem.

Forslaget om endringer i arbeidsmiljøloven har LO sentralt engasjert seg i og Felix inviterer landsstyret til å gi tilslutning til en to timers politisk streik. Kampen mot Reiten-utvalgets forslag tror han derimot EL & IT står alene om, i alle fall i frontlinja.

Må vinne kommunevalget

Når det gjelder blått fall i meningsmålinger, påpeker Felix at det er forskjell på meningsmålinger og faktisk valg. Han mener den første styrketesten kommer i 2015, i lokalvalget.

– I kommunevalget må vi erobre tilbake Kommune-Norge, sier han.

Felix fremhever at EL & IT Forbundet var blant dem som mente forrige kommunevalg kunne ha betydning for stortingsvalget, men den argumentasjonen vant ikke frem. I denne omgangen håper han sånn sett at venstresiden er klar til å ta grep. Det vil kreve litt ekstra, tror Felix. Han mener takhøyden innad må få vokse.

– Vi må tenke dristig og mobilisere bredt. Vi må tenke enhet og samtidig skape rom for forskjeller. Vi må ha politisk bredde, aktiv kampvilje og mangfold, sier Felix, som går av som leder i mars.

– Vi må tenke dristig og mobilisere bredt

Hans O. Felix

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse