JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

IKT-overenskomsten:

Abelia og EL og IT brøt forhandlingene: – For stor avstand mellom partene

Forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Abelia strandet etter bare få timer.
FORHANDLINGER: Leder for EL og IT Forbundets forhandlingsdelegasjon, Torbjørn Sundal (t.v.) og direktør for arbeidsrett/HMS i Abelia, Birgit Abrahamsen, under innledningene av forhandlingene på IKT-overenskomsten i Oslo torsdag formiddag.

FORHANDLINGER: Leder for EL og IT Forbundets forhandlingsdelegasjon, Torbjørn Sundal (t.v.) og direktør for arbeidsrett/HMS i Abelia, Birgit Abrahamsen, under innledningene av forhandlingene på IKT-overenskomsten i Oslo torsdag formiddag.

Alejandro Decap, EL og IT Forbundet

knut.viggen@lomedia.no

– Det var for stor avstand mellom partene til å fortsette forhandlingene, sier forbundssekretær Torbjørn Sundal som ledet EL og IT Forbundets forhandlingsdelegasjon.

Forhandlingene mellom EL og IT og hovedorganisasjonen Abelia startet på Folkets Hus i 11-tiden torsdag, og skulle etter planen avsluttes i løpet av fredagen.

– Hovedprinsippet som ligger til grunn for våre krav er at alle ansatte på overenskomsten skal likebehandles, både når det gjelder lønn og arbeidstid, uttalte Sundal, forut for forhandlingene.

Dekker IKT-bransjen

På denne overenskomsten har EL og IT om lag 1.000 medlemmer i NHO-systemet, pluss et mindre antall ansatte i bedrifter utenfor NHO.

IKT-overenskomsten dekker bedrifter i IKT-bransjen, blant dem er Komplett Services, TietoEvry, Telia Norge, Geomatikk, Neisa og Tussa IKT.

Egen avtale i 2010

IKT-overenskomsten er forholdsvis ny, sammenlignet med forbundets andre større overenskomster. Det er i høst 10 år siden det ble etablert bransjeavtale for IKT-bransjen i NHO-området.

På 2000-tallet var kampen for en egen IKT-avtale innen NHO-området en het sak for EL og IT Forbundet. Den kampen ble vunnet etter en lang prosess.

Klar for mekling

Nå går oppgjøret videre til mekling, slik det også gjorde i 2016, sist det var forbundsvise oppgjør. Tidspunkt for meklingen er ikke fastsatt.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse