JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Går fra EL og IT til Handel og Kontor:

Arvid Erga går fra EL og IT til HK: – Dette var et vanskelig valg

Arvid Erga (51) slutter som leder i EL og IT Forbundet Distrikt Rogaland for å bli regionkontorleder for Handel og Kontor i Rogaland og Agder fra 1. juni.
NY JOBB: Arvid Erga går fra lederverv på heltid i EL og IT Forbundet Distrikt Rogaland til jobb som regionkontorleder i Handel og Kontor Rogaland og Agder fra 1. juni.

NY JOBB: Arvid Erga går fra lederverv på heltid i EL og IT Forbundet Distrikt Rogaland til jobb som regionkontorleder i Handel og Kontor Rogaland og Agder fra 1. juni.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

– Jeg synes dette har vært et vanskelig valg. Jeg stortrives med det jeg har holdt på med i EL og IT, men jeg fikk et tilbud jeg følte jeg ikke kunne si nei til, sier Erga.

Erga har bakgrunn fra IKT-bransjen og ble valgt til leder av distriktet i 2016. Distrikt Rogaland har rundt 3.500 medlemmer.

Som distriktsleder har Erga vært frikjøpt fra sin tidligere arbeidsplass, Bartec Technor, siden 2016.

Han sier årene i EL og IT og på distriktskontoret i Lagårdsveien i Stavanger har vært lærerike.

– Å få jobbe med så kunnskapsrike, erfarne og dyktige folk som Øivind Wallentinsen, Geir Ove Bernhoff og Jon Helge Kallevik har vært en opplevelse, forklarer Erga.

Kallevik går for øvrig over i pensjonistenes rekker denne våren og blir erstattet av Svenn-Åge Johnsen.

Sjansen for at Arvid Erga får treffe igjen et par av sine gamle kolleger i sin nye jobb er relativt stor, for det er godt samarbeid blant LO-folkene i oljebyen. Ergas nye arbeidsplass blir for øvrig på Folkets Hus i Stavanger.

Arvid Erga har siden 2019 også vært vara til forbundsstyret i EL og IT Forbundet og medlem av IKT-utvalget. Varaplassen erstattes ikke av noen andre, men det må velges et nytt medlem til IKT-utvalget.

Tøff start i 2016

Erga fikk en tøff start som valgt leder på heltid i et distrikt som i 2016 ennå merket nedgangen etter oljenedturen. Traftec-streiken i 2018/19 var det også stort engasjement rundt, det ble en svært lang arbeidskonflikt.

I løpet av fire år har Arvid ofte vært å se og høre i forbindelse med møter og markeringer både i og utenfor distriktet. Det har vært naturlig i et distrikt med stort engasjement for politikk og samfunnsutvikling. Nå under korona-krisen får rogalendingene igjen for engasjementet de har vist, for det er til EL og IT politikerne ringer for å få innspill fra tillitsvalgte som vet hvordan det står til ute i bedriftene.

– Vi har hatt flere politikere på tråden, blant andre Hadia Tajik (Ap) og Kirsti Bergstø (SV). De er ute etter førstehånds informasjon, og det får de, sier Arvid Erga.

Mer Korona-krøll

I løpet av de siste ukene har Rogaland har fått sin del av permitteringer og usikkerhet. For EL og ITs del har det i første rekke rammet elektrikerne. Per 15. juni hadde EL og IT i Rogaland registrert 126 permitterte. Det er ikke kommet permitteringer foreløpig innen IKT eller energi.

Koronakrisen skaper ikke uventet også krøll for møtevirksomheten i distriktet. Da tilbudet om ny jobb dukket opp i slutten av februar trodde Erga at han kunne avslutte stille og rolig i forbindelse med årsmøtet i april og overlate vervet til etterfølgeren. Nå er årsmøtet utsatt til høsten.

Erga skal jobbe i EL og IT ut mai måned og regner med at det blir nok å gjøre i en uvanlig tid for mange.

– Vi holder stand på kontoret, her er det såpass stor avstand mellom oss at vi overholder smittevernsreglene og vel så det. Og besøkene vi måtte få tar vi ute på gårdsplassen, sier han.

PÅ KONTORET: Arvid Erga på kontoret i Lagårdsveien i forbindelse med Traftec-streiken.

PÅ KONTORET: Arvid Erga på kontoret i Lagårdsveien i forbindelse med Traftec-streiken.

Leif Martin Kirknes

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse