JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åslaug Haga blir sjef i den norske vindkraftforeningen Norwea

Vindkraft på land og til havs er helt nødvendig dersom vi skal nå Norges klimamål, mener Norwea.
SP: Åslaug Haga har lang politisk bakgrunn, og satt som olje- og energiminister i 2007–2008. (Arkivfoto)

SP: Åslaug Haga har lang politisk bakgrunn, og satt som olje- og energiminister i 2007–2008. (Arkivfoto)

Anette Hobæk Ravnsborg

leif.kirknes@lomedia.no

Åslaug Haga har med sin brede erfaring fra politikk og organisasjonsliv de beste forutsetninger for å lede Norwea og vindkraftbransjen inn i neste fase, skriver Norwea i en pressemelding.

– Vindkraft på land og til havs er helt nødvendig dersom vi skal nå Norges klimamål, samtidig som vi legger til rette for økt verdiskapning og industriell vekst. Norge har de beste forutsetningene for å lykkes med fornybar omstilling og verdiskaping. Rammevilkårene for bransjen er i endring, og vi vil bidra til at vindkraft bygges med redusert miljøavtrykk og styrket lokal forankring, samtidig som vi får fortgang i utviklingen av havvind i Norge, skriver styreleder Peter Aal Simonsen i en pressemelding.

Norwea ble stiftet i 2006 og representerer om lag 120 medlemsbedrifter i hele verdikjeden for vindkraft, alt fra kraftselskap til akademia. Haga starter i midten av august, i mellomtiden er Øistein Schmidt Galaaen konstituert. Tidligere direktør Øyvind Isachsen har gått over til First House.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse