JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brems i amerikansk IT-utflagging

«Innenlandssourcing» kommer til å vokse i USA, tror analyseselskapet Gartner.

leif.kirknes@lomedia.no

Det er New York Times som melder at stadig flere amerikanske selskaper velger å sette bort IT-oppgaver til selskaper med personell i USA heller enn til ekspertise i land som India.

Et par årsaker er økende lønn i Sørøst-Asia, samt at mange amerikanske selskaper nå ser mer verdi og effektivitet i å ha utviklere innefor samme tidssone, eller i det minste på samme kontinent.

Ansetter mange lokalt

New York Times rapporterer om mange små leverandører å velge i for amerikanske selskaper som vil outsource innad i eget land, men at også giganter som IBM er i ferd med å mobilisere og har ambisjoner om å ansette 25.000 flere arbeidere i USA over de neste fire åra.

Også indiske selskaper er klar for å brette opp ermene lokalt i USA. Infosys, en av de større outsourcingspartnere i India, går med planer om å hyre inn 10.000 arbeidere i USA.

– Arbeidets natur er i endring. Det er veldig lokalt. Og ofte må hele teamet være til stede lokalt. Det holder ikke å ha folk offshore i India, sier Vishal Sikka, administrerende direktør i Infosys, til New York Times. Normalen for selskapet har vært å ha en prosjektbestyrer lokalt og hele utviklerteamet i India.

Tett på kundene

Tall fra analyseselskapet IDC anslår at offshoring ikke dermed ligger for døden i USA, men at den årlige veksten vil avta. Fra 2016 til 2021 anslås en årlig snittvekst på 8 prosent, mot snittvekst på 15 prosent om man ser tilbake på de siste fem år.

Analytiker Helen Huntley i selskapet Gartner sier utsetting av arbeidsoppgaver innenlands kommer til å oppleve hurtig vekst.

Ifølge New York Times kommer det fremdeles til å være slik at offshoringsselskaper vil lede an når det gjelder håndtering av kontorrelatert programvare. Det lokale aspektet vil i størst grad gjøre seg gjeldende med tanke på utvikling av nettsider og mobil-apper, der det er ekstra viktig å være tett på selskapene og deres kunder.

Made in US

New York Times skriver også at onshore-selskaper i USA for øvrig har sett en økning i etterspørsel etter at Donald Trump ble valgt til president, og at presidentens budskap om å hente jobber hjem dermed også kan ha hatt litt å si.

I en dertil relatert nyhet har blant annet The Guardian nylig meldt at det taiwanske gigantselskapet Foxconn, som i sine fabrikker i Asia produserer svært mange av delene til teknologien vi alle på holder fingra på daglig (iPhone og Xbox, for å nevne to ferdigprodukter), nå ønsker å bruke 10 milliarder dollar på å lage en LCD-skjermfabrikk i Wisconsin som skal gi 13.000 arbeidsplasser over seks år. Foxconn er lovet 3 milliarder i statlige subsidier for fabrikken. I Kina har Foxconns fabrikker over 700.000 ansatte, ifølge usatoday.com

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse