JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Circle K skal selge strøm

Bensinstasjonen hiver seg inn i strømsalg.
HUSHOLDNINGER: Nå vil Circle K starte å tilby «drivstoff» til husene til folk. (Illustrasjons-/arkivfoto)

HUSHOLDNINGER: Nå vil Circle K starte å tilby «drivstoff» til husene til folk. (Illustrasjons-/arkivfoto)

Erlend Angelo

leif.kirknes@lomedia.no

Circle K, normalt kjent som en plass man fyller drivstoff, hiver seg nå inn i strømsalgbransjen. De skal selge strøm til spotpris, uten påslag utover 59 kroner i månedsavgift.

Evolusjon

«Da vi startet som Norsk Brændselolje i 1920, visste vi neppe at vi en dag kom til å tilby lading av elektriske biler, pizzaservering og posttjenester,» skriver Circle K, «I en verden som støtter seg på strøm, er det naturlig at vi, som en betydelig aktør gjennom mange år, blir med på endringen.»

– I august lå elbilandelen av nybilsalget i Norge på 72 prosent. Det viser at markedet og bransjen vår er i endring. Vi selger energi på stasjonene våre, nå skal vi også selge energi i de tusen hjem, forteller Preben Kristiansen, leder for den nye strømsatsingen til Circle K.

Forvirrende

En undersøkelse Circle K har gjennomført viser at 2 av 3 strømkunder synes det er vanskelig å orientere seg i kraftmarkedet. I en annen undersøkelse de har gjennomført for intern bruk går det fram at mange kunder som tror de ikke får påslag på spotprisen i strømavtalene de har, får påslag.

– Når folk ikke skjønner hva prisen blir før første regning dukker opp i nettbanken, så går det på tilliten løs. Det bør ikke bransjen være villig til å leve med. Det er viktig for oss å tilby et så oversiktlig produkt som mulig, sier Kristiansen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse