JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL & IT: – En ren sentraliseringssak

EL & IT Forbundet mener forslaget om å legge ned kundeserviceavdelingen på Finnsnes vil ramme ansatte, ansattes familier og lokalsamfunn på en svært negativ måte.
TILLITSVALGT: Per Gunnar Salomonsen, konserntilltsvalgt i Telenor ASA. Salomonsen er forbundsstyremedlem i EL & IT Forbundet og leder i IKT Bransjens Fagforening.

TILLITSVALGT: Per Gunnar Salomonsen, konserntilltsvalgt i Telenor ASA. Salomonsen er forbundsstyremedlem i EL & IT Forbundet og leder i IKT Bransjens Fagforening.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

– Dette handler om sentralisering. 50 lojale ansatte på Finnsnes mister jobben for å bli erstattet av nytilsatte andre steder i landet, tordner konserntillitsvalgt for EL & IT Forbundet i Telenor ASA og forbundsstyremedlem Per Gunnar Salomonsen. Han reagerer på at Telenor foreslår den andre nedleggelsen i Troms på kun tre år. Da ble avdelingen i Bardu lagt ned, for øvrig samtidig med at avdelingen i Hammerfest i nabofylket Finnmark forsvant.

– Telenor er i ferd med å trekke seg helt ut av Troms fylke. Dette vil medføre at omkring 40 prosent av Telenors arbeidsplasser i fylket kan forsvinne, sier Per Gunnar Salomonsen.

På Finnsnes

I går kveld pakket hovedtillitsvalgt i Telenor Norge AS, Helge Enger, kofferten og klokka 10.00 er det møte med de ansatte på Finnsnes. EL & IT organiserer over halvparten, rundt 30 stykker, på den tidligere Telenor Mobil-avdelingen

Også konserntillitsvalgt, Bjørn Arne Anderssen i YS-forbundet Negotia, reagerer sterkt mot planene om å legge ned på Finnsnes. Til NRK Nordnytt sier Andreassen at dette ikke henger på greip.

– Vi forstår at bedriften må ta noen grep for å sikre framtidig drift og arbeidsplasser. Dette er noe helt annet, det handler ikke om å avvikle arbeidsplasser som går med tap, sier Andreassen til NRK Nordnytt.

Ordfører i Lenvik, Geir-Inge Sivertsen, sier nedleggelsen er svært alvorlig ettersom det her dreier seg om arbeidsplasser det er stor mangel på i kommunen.

Medfører kostnader

Tillitsvalgte i EL & IT Forbundet sier de har tatt en kritisk gjennomgang av bedriftens økonomioppsett i forbindelse med denne saken og hevder at forslaget fremstår som kostnadsdrivende i flere år fremover, noe som rimer dårlig med bedriftens program for å kutte kostnader.

– Vi vil hevde at en nedleggelse av lokasjonene vil medføre kostnader på grunn av tapt kompetanse, utbetaling av sluttpakker samt demotiverte medarbeidere på andre lokasjoner som i tillegg får økt kostnadspress, sier Salomonsen.

Ble varslet

18. mars ble EL & IT Forbundets tillitsvalgte varslet om planene om nedleggelse av Finnsnes på et drøftingsmøte med bedriften. Da fikk de vite at bedriften allerede hadde varslet Troms fylkeskommune.

– Vi reagerer på at dette ble gjort før saken var drøftet og uten at vi kunne legge frem vårt syn på saken. Vi håper derfor at fylkeskommunen vil innkalle Telenor Norge til et møte, der også tillitsvalgte fra EL & It Forbundet gis anledning til å delta, sier Salomonsen.

Avgjørelse i april

Det er styret i Telenor Norge som i april skal ta den endelige avgjørelsen om Finnsnes’ skjebne. Kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge, Torild Uribarri, sier de ansatte vil få tilbud om å jobbe andre steder i selskapet.

– Hvis de ønsker å være med og jobbe i kundeservice andre steder, vil vi gjerne det. Det er klart at det ikke er gitt at familier kan flytte til andre steder, men tilbudet vil være det, forteller Uribarri til NRK Nordnytt.

– Telenor er i ferd med å trekke seg helt ut av Troms fylke.

Konserntillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse