JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL & IT-ambassadører til Honduras

Seks ledende tillitsvalgte reiser til Honduras i slutten av februar i forbindelse med EL & IT Forbundets solidaritetsprosjekt.
Militæret sjekker id-kort i Aguan-dalen i Honduras. Der kjemper bønder mot rike godseiere og andre som har tilegnet seg jorda og nekter bøndene tilgang.

Militæret sjekker id-kort i Aguan-dalen i Honduras. Der kjemper bønder mot rike godseiere og andre som har tilegnet seg jorda og nekter bøndene tilgang.

Eirik Sjåvik

knut.viggen@lomedia.no

EL & IT Forbundet støtter Norsk Folkehjelps arbeid i Honduras. Det er videreføring av et samarbeid som forbundet har hatt med Norsk Folkehjelp i mange år. For ett år siden undertegnet forbundsleder Hans O. Felix og generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Liv Tørres, en avtale som blant annet betyr en årlig prosjektstøtte fra EL & IT Forbundet på 100.000 kroner hvert år i årene 2012 til 2015.

Lokal støtte

I tillegg skal EL & IT Forbundet, ifølge avtalen, bidra med støtte fra distrikter, fagforeninger og klubber. Det er bakgrunnen for at «ambassadørene» setter seg på flyet til Honduras 21. februar. Der skal de besøke Norsk Folkehjelps samarbeidspartnere i landet. Dette er organisasjoner som blant annet støtter småbrukeres kamp for rett til jorda, urfolk, kvinners rettigheter og miljøarbeid.

Politisk vold

Folket i Honduras lever under svært vanskelige forhold i et land preget av politisk vold og undertrykkelse. Siden militærkuppet i 2009 har Honduras gjennomgått dramatiske politiske, økonomiske og sosiale endringer. Situasjonen er ustabil, det er sterke sosiale spenninger og de politiske institusjonene er svake. Det er også et samfunn med høy kriminalitet.

Norsk Folkehjelp har tidligere karakterisert menneskerettighetssituasjonen i landet som kritisk. I fjor høst vant høyresiden valget i landet og sikret dermed fortsatt makt til de militære.

Nye inntrykk

Ambassadørene skal skaffe seg bakgrunn, inntrykk og informasjon som senere skal ut til medlemmene i forbundet via besøk i klubber, fagforeninger og distrikter. Under oppholdet i Honduras er det også meningen at ambassadørene skal bidra med blogginnlegg og personlige inntrykk fra reisen.

Noen av distriktene i forbundet oppfordrer allerede nå medlemmene om å støtte opp om arbeidet i Honduras, gjennom lokale pengebidrag. Blant annet har Distrikt Trøndelag gjort dette på sin hjemmeside.

De som reiser er leder i forhandlingsavdelingen, Jan Olav Andersen, forbundsstyremedlemmene Terje Aaberg, Ove Toska, Rolf Bersås og Venke Heimdal samt leder i ungdomsutvalget, Siv Aina Thorbjørnsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse