JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL og IT Forbundet boikotter Wizz Air

EL og IT Forbundet har gjort vedtak om at ingen reiser i regi av forbundet skal gjøres med det ungarske lavprisselskapet.
BOIKOTTER: – Wizz Air representerer et arbeidsliv som vi ikke skal ha i Norge, sier forbundsleder Jan Olav Andersen. Her fra en fanemarkering i Oslo i begynnelsen av september.

BOIKOTTER: – Wizz Air representerer et arbeidsliv som vi ikke skal ha i Norge, sier forbundsleder Jan Olav Andersen. Her fra en fanemarkering i Oslo i begynnelsen av september.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

– Wizz Air representerer et arbeidsliv som vi ikke skal ha i Norge. De forsøker å skaffe seg konkurransefordeler på bekostning av de ansattes vilkår og det vil vi bidra til at de mislykkes med. sier leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen.

Statnett vil ikke bruke Wizz Air

Med over 40.000 medlemmer i elektro, energi og IT-sektoren har EL og IT Forbundet i et normalår høyt aktivitetsnivå og mange av aktivitetene innebærer reising for tillitsvalgte og ansatte. Forbundsstyret EL og IT Forbundet har nå vedtatt at ingen av reisene skal gjøres med Wizz Air.

- Vårt vedtak betyr at vi ikke vil bestille flyreiser med Wizz Air for noen reiser i forbundets regi, samtidig som vi oppfordrer våre medlemmer og andre til å ikke benytte selskapet, sier Andersen.

Sterke reaksjoner

Flere LO-forbund reagerte da det ungarske lavprisselskapet Wizz Air startet flygninger på flere av de meste trafikkerte rutene i Norge i oktober.

Wizz Air-sjef József Váradi uttalte da selskapet presenterte sine planer for innenriksruter i Norge at Wizz Air «er et flyselskap uten fagforeninger.»

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, sa kort tid etter at han ville nekte sine ansatte å fly med Wizz Air.

European Cockpit Association (ECA) har plassert selskapet i sin «Hall of shame» grunnet behandlingen av ansatte, og i Aftenposten forteller tidligere og nåværende ansatte om hvordan selskapet slår ned på forsøk på dannelse av fagforeninger og ansatte som sier ifra om dårlige arbeidsforhold mister jobbene sine.

Wizz Air-sjefen kaller fagbevegelsen barnslig. Nå får han svar fra LO

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse