JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Medlemmer strømmer til EL og IT Forbundet:

EL og IT Forbundet nærmer seg målet om 40.000 medlemmer

Forbundet har aldri hatt flere medlemmer, og opplever at mange vil organisere seg i en tid preget av usikkerhet.
MEDLEMSVEKST: Nestleder i EL og IT Forbundet, Vidar Hennum, er glad for å få flere medlemmer, selv om bakteppet er alvorlig, med kronakrise, et stort antall permitteringer og usikkerhet i arbeidslivet.

MEDLEMSVEKST: Nestleder i EL og IT Forbundet, Vidar Hennum, er glad for å få flere medlemmer, selv om bakteppet er alvorlig, med kronakrise, et stort antall permitteringer og usikkerhet i arbeidslivet.

Leif Martin Kirknes

Knut.viggen@lomedia.no

Nye medlemmer strømmer til EL og IT Forbundet og forbundet, som organiserer innen elektro, energi og IKT er på full fart mot målet de satte seg for nesten ti år siden om å nå 40.000 medlemmer.

De siste to-tre årene har forbundet vokst i antall medlemmer og passerte 39.300 i desember i fjor, som følge av blant annet god verveinnsats, flere nye avtaler samt LOs serviceprosjekt som EL og IT var en del av fram til i fjor.

Løftes av koronakrisen

Nå ser koronakrisen ut til å løfte medlemstallet ytterligere. I dag, onsdag 15. april, er tallet 39.733, en økning på 360 siden før koronatiltakene 12. mars.

– Generelt i konjunkturnedgang og ved økt arbeidsledighet opplever vi som de fleste forbundene i LO økt medlemsvekst, forklarer nestleder i EL og IT Forbundet, Vidar Hennum.

Han tror situasjonen gjør at folk som tidligere har vært uorganiserte nå ser verdien av å organisere seg.

– Koronasituasjonen oppleves nok litt på samme måte med høyt antall permitterte og stor usikkerhet i arbeidslivet. Det fører til at uorganiserte arbeidstakere søker trygghet og samhold i en vanskelig tid, sier han.

Hennum sier forbundet er til for alle disse.

– Vi er fornøyd med at medlemstallet stiger og at stadig flere vil være medlem hos oss, sier Hennum.

Fra 15 til 1015 permitterte

I uke 9, før regjeringen innførte de første av mange korona-tiltak, hadde EL og IT Forbundet registrert 15 permitterte medlemmer. Nå – åtte uker senere – onsdag 15. april – er tallet 1.015. Totalt har forbundet i dag 1.276 helt ledige eller permitterte medlemmer. De aller fleste av dem har vært permitterte siden uke 14.

Tendensen nå i de første dagene etter påske er at tallet på permitterte ser ut til å flate noe ut. Det er varslet 12 nye permitteringer i dag.

Tapte inntekter

Medlemmer som er arbeidsledige eller permitterte betaler ikke kontingent eller forsikring de åtte første ukene, mot dokumentasjon fra arbeidsformidling/trygdekontor.

Hvis krisen varer i tre måneder med et nivå på rundt 1.000 permitterte i hele perioden, vil det kunne bety et inntektstap for forbundet på 2,5 millioner kroner, bare i form av tapte kontingentinntekter.

Sparte kostnader

På den andre siden sparer forbundet penger på at det gjennomføres færre reiser og møter. Aktivitetene skjer nå i stor grad digitalt.

Nå etter påske var det planlagt omfattende aktivitet i forbindelse med hovedoppgjøret. Dette er utsatt til høsten – i første omgang.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse