JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL og IT Forbundets hedersgave til Øivind Juul Schjetne

Han har fulgt telekombransjen fra kobbertråd til fiber og 5G, men alltid på medlemmenes side.
FRA TRØNDER TIL TRØNDER: Her har en rørt Øivind Juul Schjetne nettopp fått EL og IT Forbundets hedersgave av leder i forhandlingsavdelingen, Bjørn Fornes.

FRA TRØNDER TIL TRØNDER: Her har en rørt Øivind Juul Schjetne nettopp fått EL og IT Forbundets hedersgave av leder i forhandlingsavdelingen, Bjørn Fornes.

Are Bergli Heier

knut.viggen@lomedia.no

Mottakere av EL og IT Forbundets hederspris tildeles tillitsvalgte som har gjort en særskilt stor innsats for forbundet gjennom en årrekke.

Øivind Juul Schjetne er ikke noe unntak og sjelden har den vært mer velfortjent enn da han 12. april, på årsmøtet i den landsomfattende One Co Networks-klubben, kunne motta prisen av leder i forhandlingsavdelingen, Bjørn Fornes.

69 åringen - han fyller 70 senere i år - har vært både leder, nestleder og inntil i fjor kasserer i klubben, en markant tilltsvalgt over mange år både i distrikt og forbund, blant annet som valgt representant i forbundsstyret fra 2015 til 2019.

69 åringen har vært både leder, nestleder og inntil i fjor kasserer i klubben, en markant tilltsvalgt over mange år både i distrikt og forbund, blant annet som valgt representant i forbundsstyret fra 2015 til 2019.

69 åringen har vært både leder, nestleder og inntil i fjor kasserer i klubben, en markant tilltsvalgt over mange år både i distrikt og forbund, blant annet som valgt representant i forbundsstyret fra 2015 til 2019.

Are Bergli Heier

Leder i klubben, Are Bergli Heier, har det siste året og vel så det hatt et svare strev med å lete fram alle detaljene i Øivinds omfangsrike CV i arbeidsliv og fagbevegelse, og som strekker seg over mer enn 40 år. For det har også vært om å gjøre å holde tildelingen, som har vært kjent en stund, hemmelig.

Historien om Øivind Juul Schjetne er også historien om en telekomnæring som har gått fra statlig styrt og regulert bransje med ordnede lønns- og arbeidsforhold til en sterkt konkurranseutsatt bransje, noen vil si et markedsmessig frislipp uten sidestykke, og som ikke minst har utfordret på lønn og opparbeidede rettigheter.

Sentral siden streiken

Som telekomoperatør startet yrkeskarrieren i Televerket og gikk via Bravida og Relacom og ble avsluttet i OneCo Networks.

I 2006 sto han fram i forbindelse med streiken i det som da het Relacom og siden da beholdt han en sentral rolle i fagforeninga helt fram til årsmøtet i fjor. I en årrekke var Øivind en sentral person hver gang det skulle forhandles lønn og arbeidsvilkår og da kunne det godt gå ei kule varmt i forhandlingene med arbeidsgiverne.

År med utfordringer

Det har vært mange utfordringer for Øivind opp gjennom årene. De ble ikke mindre etter som tiden gikk og det var blant annet flere år med tøffe forhandlinger og nedbemanninger på 2010-tallet.

I fjor under årsmøtet på Hamar takket han for seg i styret i klubben. Da hadde han to år tidligere overlevert lederklubba til den langt yngre Are Bergli Heier, men har fortsatt sitt engasjement for faget og fagforeningen.

Gamle sirkushester klarer ikke helt å holde seg unna manesjen og i takketalen lovte han å følge med sine tidligere kolleger fra sidelinja, selv om kona mener at det nå er på tide at han slutter å engasjere seg.

Takket på Facebook

På sin egen Facebook-side delte Øivind denne uka sine tanker i forbindelse med tildelingen og vi gjengir gjerne det han skrev der:

"Under Klubb OneCo Networks årsmøte ble jeg tildelt EL og IT Forbundets Hedersgave av Bjørn Fornes. Jeg vil takke klubben som har innstilt meg, Forbundsstyret som har vedtatt å tildele, Bjørn for at han tok seg tid til å komme, samt hele årsmøtet som applauderte tildelingen. Jeg er ydmyk, men stolt.

Siden jeg nå har trådd inn i pensjonistenes rekker og i min nye situasjon er blitt utropt som nestkommanderende i hjemmet, så er kanskje dette anledningen jeg har til å takke alle som har betydd noe for meg og som har stilt opp når jeg har bedt om bistand til noe.

Uten engasjerte medlemmer og et engasjert og godt apparat av tillitsvalgte, så ville funksjonene og vervene jeg har innehatt ikke vært mulig å utføre uten støtte fra disse. Det er hos de nærmeste man søker støtte til de tiltak man kjemper for. Jeg skal takke alle tillitsvalgte og medlemmer i klubben for at de gjennom årenes løp lojalt har stilt opp. Kampene har vært harde og mange, men «vi har stått hainn av».

Så er det umulig ikke å tenke på alle støttespillere utenfor egen binge. Først i rekken av disse setter jeg de som daglig jobber for å støtte opp om oss i uteapparatet og som holder hjulene i gang på forbundskontoret, nemlig de merkantilt ansatte. Vi tar dem kanskje for gitt. Men jeg tror vi alle skulle hatt en stri jobb uten deres bistand og kompetanse. Takk!

Forbundets ledelse og forbundssekretærene skal også ha stor takk for all bistand og støtte. Jeg håper dette ikke oppfattes feil, men jeg kan ikke unngå å nevne én spesielt. «Jada masa!» - Men du verden Reidunn, så godt det har vært å ha en slik støttespiller. Spesielt når frister skulle overholdes og problemstillinger skulle utredes og diskuteres. Takk Reidunn! Du gjorde dagen min enklere. Nå skal du slippe telefoner fra meg til alle døgnets tider.

Så til alle dere andre. Takk for all visdom og lærdom som tilfløt meg gjennom god og konstruktiv dialog og tilbakemeldinger. Å være ydmyk nok til å vite at andre innehar en kompetanse man selv ikke har, og søke å ta del i denne, har vært en nødvendig faktor for å føle at man kan lykkes i jobben. Takk til dere alle. Fra nord til sør og til vest (Trøndelag inkl.).

Med dette takker jeg alle som har sendt meg gratulasjoner for hedersgaven og som har likt det på Facebook. Takk også til alle dere jeg har blitt kjent med gjennom EL og IT Forbundet og andre organisasjoner. Nå er det opp til dere å ta kampen videre. Jeg følger med dere, (selv om sjefen på hjemmebane mener jeg skal slutte å engasjere meg.)

TAKK KJÆRE VENNER I FJERN OG NÆR!"

Are Bergli Heier

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse