JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Elektrobedriftene avviste forhandlinger om nye innleiebestemmelser

EL og IT ønsker seg bedre inn- og utleieregler for elektrikerne, men Nelfo ville ikke forhandle om dette. Nå går oppgjøret til mekling.
SAMLET: Forhandlingsdelegasjonen samlet dagen etter at EL og IT Forbundet brøt forhandlingene med Nelfo om Landsoverenskomsten for Elektrofag (LOK).

SAMLET: Forhandlingsdelegasjonen samlet dagen etter at EL og IT Forbundet brøt forhandlingene med Nelfo om Landsoverenskomsten for Elektrofag (LOK).

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Det var en skuffet forhandlingsdelegasjon for EL og IT som møtte hverandre på forbundskontoret i 8. etasje i Folkets Hus i Oslo, fredag formiddag.

Dagen før hadde EL og IT Forbundet brutt forhandlingene med arbeidsgiverorgansasjonen Nelfo på Landsoverenskomsten for Elektrofag (LOK).

Les: Brudd i forhandlingene på LOK

– Arbeidsgiverne nektet å forhandle med oss på våre krav om bedre reisevilkår for våre medlemmer samt klarere regler for bruk av inn/utleie, to av de viktigste kravene vi framsatte. Da var det dessverre ikke noe grunnlag for å forhandle videre og neste stopp blir derfor mekling, sier Jan Olav Andersen, som leder EL og IT Forbundets delegasjon.

EL og IT Forbundets politikk har i en årrekke vært er at faste ansettelser skal være hovedregel i arbeidslivet og at bruk av inn- og utleie må begrenses der det er mulig, blant annet for å hindre sosial dumping.

I tariffsammenheng er reglene for hvordan inn- og utleie skal foregå en del av overenskomsten, regulert i LOK § 17.

Streikeuttak

Det er åtte år siden landsoverenskomsten sist gikk til mekling. Hovedkravet i 2012 var bedre rotasjonsordninger for medlemmer som jobber offshore, et krav forbundet fikk gjennomslag for under meklingen.

En mekling kan ende med løsning, men det er også siste stopp før en eventuell streik, som er et av virkemidlene en arbeidstakerorganisasjon kan benytte seg av hvis man ikke blir enige med arbeidsgiverne.

Det er foreløpig ikke fastsatt når meklingen skal skje. Det er også ventet et streikeuttak i løpet av de neste dagene.

– Avstanden for stor

Administrerende direktør i Nelfo, Ove Guttormsen, sier avstanden mellom partene var for stor.

– Vi startet forhandlingene med godt mot og fikk avklart mange spørsmål, men dessverre klarte vi ikke å bli enige om alt. Til det var avstanden oss imellom for stor. Når det gjelder lønnsforhandlingenr er det jo slik at ingenting er klart for alt er klart. Nå ønsker vi hjelp fra Riksmekleren for å komme videre, sier Guttormsen i en kommentar på Nelfos hjemmeside.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse